writing-img

Ali date kdaj napitnino?

clock-img

20.12.2007, 23:47

clock-img

karmy

pencil-img

2530

Če ste v kakšni restavraciji,gostilni, kjer je super postrežba, in še boljša hrana, ali pustite kaj napitnine ali vzamete vse nazaj do zadnjega centa? Jaz sem bila pred kratkim v kitajski in je bila super hrana, in sem mu pustila ene 70 centov. 

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

clock-img

20.12.2007, 23:50

clock-img

rija

pencil-img

15589

redko. ker imajo pri nas natakarji glih tak plačo, kot vsi drugi delavci.
tudi jaz postrežem stranko kot se šika,pa ne pričakujem nobene napitnine.

v tujini, kjer predstavlja 70 % plače (amerika) napitnina, pa je ta  "obvezna"....

...vox populi...

clock-img

20.12.2007, 23:51

clock-img

Anonimen

jst dajem napitnino, če sm zadovolna, pa če je odnos kelnarja taprav, je pa tko v gostilnah pustim tam okrog 1 euro, po kafičih približno pol, če je pač mal večji račun da ni lih sam ena kava... puščam pa kr dostkrat.

clock-img

20.12.2007, 23:51

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

Če ste v kakšni restavraciji,gostilni, kjer je super postrežba, in še boljša hrana, ali pustite kaj napitnine ali vzamete vse nazaj do zadnjega centa?

Vedno pustim, ce sem zadovoljna in ce mam. Drugace pa ne. Ker mi vsak cent kr precej pomeni..

clock-img

20.12.2007, 23:57

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

ja

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

21.12.2007, 00:02

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

21.12.2007, 00:07

clock-img

Anonimen

Ja, ce je postrezba ok in ce ne placujeva s kartico.

clock-img

21.12.2007, 00:16

clock-img

Njuškalo

pencil-img

2194

Ni šans.V Sloveniji ne, ker imajo itak plačo tako kot večina delavcev.Saj naprimer prodajalki v knjigarni tudi ne bom dala napitnine, pa čeprav je bila zelo prijazna.Ne vem, zakaj imajo glih v gostilnah tak privilegij, mogoče zato, da ti drugič ne pljunejo v hrano al kva...user posted image

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

clock-img

21.12.2007, 00:18

clock-img

Freeda

pencil-img

47

Sem že pustila kdaj napitnino, ampak je mogla biti res prijetna postrežba. V kakšni urejeni restavraciji se to veliko pogosteje dogaja, kot pa na koffe pavzah v najbližjem kafiču.

clock-img

21.12.2007, 00:35

clock-img

polona2

pencil-img

2144

Velikokrat. Izjemo naredim le pri počasni in neprijazni strežbi.

clock-img

21.12.2007, 00:36

clock-img

trnuljčica

pencil-img

3175

Skoraj vedno dam napitnino. Izjema je slaba postrežba, aroganca, čakanje ca 20 min na račun po treh opozorilih... Ampak, to se je zgodilo samo enkrat. Sicer dam pri kavi ponavadi 10 centov, v gostilni en do dva evra- odvisno od višine računa. Sem pa že razmišljala, da imajo natakar, frizerka... plačo,tko kot jaz pa ob zadovoljnih strankah ne dobim napitnine. Ampak ta železna srajca je težka.user posted image

clock-img

21.12.2007, 01:04

clock-img

Anonimen

Odgovor na naslovno vprašanje - da.

clock-img

21.12.2007, 01:05

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

oo a si delat prsla :)

clock-img

21.12.2007, 06:44

clock-img

Dashenka

pencil-img

1482

Jaz pa jo puščam redno in sicer 5-10%, vendar nikoli manj od 2 EUR.
Ne dam je le izjemoma, v primerih, ko sem res nezadovoljnja  postrežbo, kar pa zgodi zelo redko.

clock-img

21.12.2007, 06:52

clock-img

Peteršilj

pencil-img

442

sicer hodim bolj malo ven jest, ampak ponavadi jo damo.S mo  mele pred kratkim prijateljice ženski večer, s kelnarjem smo ble zadovoljne, pa smo mu pustile tringet, da mu ni blo treba drobiža naštevat.
niso pa bli ostali gostje zadovoljni z nami, ker smo se preveč smejaleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . pa boli me patak, naj bojo pa doma, če jih vse moti, a ne?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

21.12.2007, 07:27

clock-img

Olivija

pencil-img

2194

Ja, velikokrat. Naš je bil enkrat v kitajski tako navdušen, da jim je pustil 2000 SIT. user posted image

clock-img

21.12.2007, 07:44

clock-img

malecka

pencil-img

1665

Jaz osebno nikoli, moj user posted image pa je druga pesem. On velikokrat da napitnino, seveda če je postrežba odlična.

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

clock-img

21.12.2007, 07:51

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

Občasno, ponavadi kadar je tak znesek, da dam malo preveč in rečem da je že v redu.

clock-img

21.12.2007, 08:31

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

Občasno, ponavadi kadar je tak znesek, da dam malo preveč in rečem da je že v redu.

Se podpišem.

clock-img

21.12.2007, 08:32

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Če je kakšnih 5centov razlike vedno pustim.

clock-img

21.12.2007, 08:53

clock-img

Anonimen

Nikoli ne dam napitnine. Zakaj bi?! Jaz tudi dobro in pošteno opravim svoje delo, pa ne dobim napitnine.

clock-img

21.12.2007, 09:00

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Ponavadi zaokrožim, če sem bila zadovoljna.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

21.12.2007, 09:02

clock-img

butara

pencil-img

158

Seveda user posted image Pa tudi kuharju plačam pijačo, če dobro skuha user posted image

clock-img

21.12.2007, 10:43

clock-img

riders

pencil-img

475

Jaz dam vedno. Ponavadi toliko, da zaokrožim znesek. Moj možiček pa zaokroži npr. kosilo, ki stane 75,20€ na 80€, kar je meni odločno preveč, ampak mu ne morem dopovedati.

Napitnino dam tudi frizerju, zadnjič sva bili skupaj s hčerko in je bil račun 66€, pa sem mu dala 70. Ma, to se mi zdi preveč, ampak nekak mu ne morem reči, naj mi dva evra vrne user posted image  Mal sem smotana, se bo treba odvadit, ker tkole gre en kup denarja.

clock-img

21.12.2007, 10:45

clock-img

Nika v službi

pencil-img

5222

Le izjemoma je ne dam, sicer pa vedno. Le če sem izredno nezadovoljna s postrežbo, odnosom, hrano... je ne dam.

Puščam od 5 - 10% vrednosti računa.

Napitnino dajem v kavarnah, restavracijah, pri frizerju, pedikerju, manikuri, kozmetičarki .... pri večini storitev. Če sem kje drugje še posebej zadovoljna s postrežbo, svetovanjem, odnosom.... dam prav tako napitnino, pa naj bo to trgovina s čevlji, špecerijo ali pohištvom (zgolj primeri).

Moje načelo je, da mala pozornost naredi veliko. Velikokrat tudi iskreno pohvalim, če sem s čim zelo zadovoljna, če vidim, da ljudje delajo s srcem...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem