writing-img

Ali gre lahko 14-letni otrok brez pooblastila staršev...

clock-img

19.07.2006, 22:07

clock-img

Una

pencil-img

399

... z nesorodnikom čez mejo na Hrvaško? Namreč, mojega brata in njegovega prijatelja bo peljal moj user posted image na morje. Lansko leto vem, da nismo imeli nič, vendar sem bila jaz zraven... Zdaj pa ne vem... A mi lahko kdo (ki še ni šel na user posted image user posted image user posted image ) pove oz. najde kakšno kontaktno številko, kamor bi poklicala in vprašala.

Najlepša hvala! user posted image

LP, Una

clock-img

19.07.2006, 22:16

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Jaz mislim da ga ne sme, ker še ni polnoleten, se smatra za otroka. Drugače pa vprašaj kar na svojo upravno enoto, kjer ta potrdila izdajajo (pri nas je to oddelek za osebne izkaznice in potne liste). Tam ti bodo sigurno vedeli povedat. Aja, tisto potrdilo pa stane nekaj manj kot 200.- in ga dobiš v par minutah. Dovolj je, če gre eden od staršev ponj- s svojo osebno izkaznico, os. izkaznico tistega, s katerim potuje (celo dovolj je, če imaš samo številko potnega lista te osebe, s katero potuje)in os. izkaznico otroka. Zakaj pa ne bi to naredili?

clock-img

19.07.2006, 22:39

clock-img

Anonimen

Ne, ne more it P. cez mejo brez potdrila, dokler nima 15 let!

Sigurno!

LP

clock-img

19.07.2006, 22:41

clock-img

KIRA

pencil-img

4944

kolkor jaz vem je blo treba napisat pooblastilo. sam ne vem več, če je blo to treba potrdit pri kakem uradnem organu al ne. ne spomnim se več, tega je že en cajt. je pa to naredla ena znanka.
vprašaj na vašo upravno enoto, kako je s tem. saj otrok ima itak svoj dokument (osebno ali pasoš).

clock-img

19.07.2006, 23:43

clock-img

lu155

pencil-img

285

seveda da lahko...pojdi na občino in povej ,da bi rada dobila pooblasilo o dovoljenju o tem da lahko potuje tvoj otrok sam.

nič ne skrbi

lp klementina

clock-img

20.07.2006, 08:42

clock-img

srki

pencil-img

9222

Ne, ne sme jit sam čez mejo, rabiš pooblatilo. Lani je šel moj brat z nami na morje, pa smo tudi mogli imet pooblatilo. Sicer od nas na meji tega nihče ni zahteval, samo jaz sem se o tem pozanimala pri osebi, ki se s tem ukvarja.

clock-img

20.07.2006, 09:07

clock-img

Una

pencil-img

399

TNX!!!

Torej, moram dobit pooblastilo na upravni enoti. Ko izvem kaj več, vam poročam...

LP, Una

clock-img

20.07.2006, 12:24

clock-img

Tia27

pencil-img

364

Pooblastilo potrebuje do 15 leta starosti, od 15 leta naprej pa lahko potuje brez pooblastila staršev z drugo odraslo osebo, lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem