Je pa res, da ona še vedno nima partnerja ampak vem da si ga obupno želi, na koncu sem prišla do sklepa, da je ljubosumna, ker imam jaz (dokaj) urejeno življenje
A si pomislila, da mogoče ni ljubosumna, da jo boli, da imaš urejeno življenje (moža in otroke), da jo boli, da je sfrustrirana, ko ve - da morda njej ni namenjeno, morda misli, da ji ni dano da bi bila mama in žena?
Zakaj ve ženske, ki imate 'urejeno družinsko življenje' vedno mislite (vsaj tako je na RR poštih razbrat) da so tiste, ki so samske večinoma ljubosumne na vas.
Jst sem bila na obeh bregovih. Srečno poročena, žena, bodoča mamica (konačalo se je: 2 ss in po drugem ss, ločitev)...vse kar vas je večina tuki. No potem se je pač obrnilo tako, da nič od tega nisem več in sem se znašla na nasprotnem bregu - med ljubosumnimi samskimi ženskami (ki gradijo kariero itd...).
Tudi jst sem mislila tako kot vas večina misli, da so taki ljudje (samski/e, karieristi/tke...) ljubosumni na naš način življenja, da nam zavidajo...In kaj točno nam bi lahko zavidali? Saj ne vejo kaj imamo. Ne poznajo tega, lahko nam zavidajo tisto, kar jim mi pokažemo, tisto, kar mislijo, da tak način življenja je in kar si mislijo in predstavljajo da to je. Vejo pa ne. (govorim v 1.os. mn., ker sem bila tam)
Danes, ko sem na drugi strani vidim, da ni vse tako kot sem nekoč mislila, da je. Za mnogo takih 'prijateljic' je to precej ''travmatska'' izkušnja (s tem mislim: poroka, nosečnost, rojstvo naših/mojih otrok....) to so stvari, ki jih ne poznajo. Nemalo od teh (z izjemo res prepričanih karieristk) si te stvari želi in morda vaš 'uspeh' kaže in povečuje njihov lasten neuspeh na tem področju.
Kdaj pomislite, da vaše hvaljenje, neprestano govorjenje o otrocih, oh in sploh partnerjih, v njih zbuja predvsem frustracije in občutek manjvrednosti in osebnega neuspeha? Meni, kot srečno poročeni wonabi mamici, na kraj pameti ni padlo da bi prijateljice lahko čutile kaj takega.
Danes, drage moje, se sama spopadam s temi občutki in punce, ki so na istem kot jaz (samske in
ne ločene) priznajo, da se spopadajo z istimi občutki k jest. Za razliko od mene večina njih ni bila nikoli na drugem bregu in ne vejo kaj pomeni vse to imeti. Ampak občutek manjvrednosti in osebnega neuspeha je zelo resničen tako zame, ki sem tam že bila, kot za tiste, ki tam še niso bile...
In težko se je soočit s takimi občutki, laže je bežati, se oddtujiti...
PS: Za vse prijateljice sem pa vedno bila iskreno vesela, ko sem zvedela da so noseče. Tudi danes, ko je tko kot je. In otroke (njihove in tuje) imam še vedno rada in rada poslušam čveke o njih - če ne tudi na RR ne bi visela, je res?
Tko da - ljubosumna nisem. Frustrirana in žalostna pa zelo.