writing-img

Ali operete ješprenj, preden date kuhat ričet?

clock-img

24.06.2006, 19:26

clock-img

Anonimen

Jaz ga in to tako temeljito, da se vedno sproti zamislim, kaj če ne izperem še veliko hranljivih snovi.
A vi ga?

clock-img

24.06.2006, 19:29

clock-img

šnucika

pencil-img

1880

hm...pri nas doma se ga celo nekaj časa pusti namočenega v vodi,potem spere in da kuhat.

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!



clock-img

24.06.2006, 19:29

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Jaz ga tudi operem in namočim v vodo za čez noč. Ko ga naslednji dan dam kuhati skupaj z zelenjavo, vodo odlijem in uporabim samo ješprenj.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

24.06.2006, 19:32

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Nikoli.

_____________________________

Gospa sem.

clock-img

24.06.2006, 19:36

clock-img

Anonimen

Ne ga ne,pa tudi namočit mi ga ni treba,ker imam lonec za hitro kuhanje.

clock-img

24.06.2006, 19:37

clock-img

šnucika

pencil-img

1880

Saj mi ga tudi pod pritiskom kuhamo,pa ga vedno namakamo....verjetno posledica izročila naše babiceuser posted image

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!



clock-img

24.06.2006, 19:41

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Nikoli, vso vodo, ki jo je ješprenj v mojem gospodinjstvu videl je bila ta, v kateri sem ga namočila in kasneje skuhala.

clock-img

24.06.2006, 20:05

clock-img

Dashenka

pencil-img

1482

Ja, tako kot tudi riž, lečo, fižol....

Brez skrbi, s pranjem ješprena ne odstraniš hranilnih snovi, le umazanijo.

clock-img

24.06.2006, 20:46

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: šnucika

Saj mi ga tudi pod pritiskom kuhamo,pa ga vedno namakamo....verjetno posledica izročila naše babiceuser posted image



Šnucika,če bi ga namočila bi ratala po kuhanju čežanauser posted image Imam namreč AMC posodo z Seko quick pokrovom,v petih minutah je mineštra kuhana.user posted image

clock-img

24.06.2006, 21:11

clock-img

šnucika

pencil-img

1880

Neva-AMC posoda je pri nas doma že 20 letuser posted image pa ričet vedno odličen ratauser posted image

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!



clock-img

24.06.2006, 21:13

clock-img

Anonimen

Saj jaz dam tudi v ekonom lonec, pa vseeno prej namočim, da se manj časa kuha. Ker v tejle vročini mi res ni, da bi še s štedilnikom stanovanje grela.user posted image

clock-img

24.06.2006, 21:21

clock-img

Anonimen

Ne, ker ga v življenju še nisekm kuhala...pa jedla tudi ne.

clock-img

24.06.2006, 21:54

clock-img

Anonimen

Aja? Pa bi ga lahko. Je dober in zdrav, pa še zelo enostaven za pripravo. Pa zmrznit ga lahko daš in ima potem vsaj otrok hitro pripravljen obrok, ko od kje prideš.

clock-img

24.06.2006, 23:17

clock-img

Laubica

pencil-img

4493

Jaz ga tudi vedno namočim -samo to jaz kuham pozimi se mi zdi zimska hranauser posted image

clock-img

24.06.2006, 23:18

clock-img

BLAŽIKA

pencil-img

2664

A lahko katera napiše kako ga skuha kakšen recept.

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

clock-img

24.06.2006, 23:49

clock-img

Anonimen

Mami ga vedno opere, namoci ga pa zadnje case bolj redko, ricet kuha vedno v ekonom loncu (da pa jesprenj, korenje, mal zelene, petersilj..blup..vse ostalo pa ne vem .. pa fizol doda na koncu, pa kak kos sunke..)

clock-img

24.06.2006, 23:50

clock-img

Anonimen

Kupim kuhat ričet u konzervi. Pa nč ne operem. user posted image

clock-img

25.06.2006, 07:26

clock-img

Anonimen

U mater, korenje sem pozabila! No ja, sedaj se že kuha, bom pa korenje posebej skuhala. Kuham ga pa podobno kot od Ribice mami.

clock-img

26.06.2006, 09:13

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: BLAŽIKA

A lahko katera napiše kako ga skuha kakšen recept.



Jaz pa ga takole skuham:
Najprej fižol,ko je kuhan,ga spasiram,nekaj celega pustim na strani.
Pasirko zalivam z vodo v kateri se je kuhal fižol,če jo je premalo dodam še vode.V to tekočino stresem ričet na koščke narezan krompir,pa na kolobarčke korenje,za boljši okus,kos svinjskih reberc.Petršilja in zelene ne dodajam,ker moji ne marajo.Posolim popopram,dam kuhat.Tik pred koncem kuhanja dodam še preostali cel fižol.Zabelim z zabelo in je pripravljen.

clock-img

26.06.2006, 11:39

clock-img

Nasy

pencil-img

2899

glede tega sem pa ista ko kerensa, ga nč ne operem, pa jote tud neuser posted image edina stvar, ki jo kupujem v konzervi in to od tete ete..ta mi je tako dober, da se ga ne lotim kuhatuser posted image

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem