writing-img

Ali ve katera?

clock-img

06.08.2009, 20:05

clock-img

azik

pencil-img

149

Ali ve katera kako poteka laproskopija?

clock-img

06.08.2009, 20:06

clock-img

gloria

pencil-img

4900

punce na upajmo skupaj vejo dosti o tem user posted image ...sama sem jo tudi imela in ni nič hudega...pod narkozo si drug dan greš pa domovuser posted image ...

NIK:mami ti si moja ljubica :)

clock-img

06.08.2009, 21:13

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Kaj pa ti bodo laparoskopsko delali? Laparoskopija je način operacije, s katero namesto da bi ti zarezali čez meso, da rešijo problem v telesu, naredijo tri luknje, velike cca 1cm, ponavadi so vsaksebi približno v obliki trikotnika. Meni so laparo delali 2x, enkrat slepič ven, enkrat ginekološko, zaradi enih težav, pa obakrat je bila ena luknja pri popku, ena 10cm nižje, ena pa med njima levo ali desno 15cm proč . Eno luknjo imajo za inštrument, s katerim delajo, drugo za kamero, tretja pa je kontrolna. Uporabljajo ali zrak ali vodo, s katerim te "nafilajo", odvisno od operacije. Skratka, po laparo zelo hitro prideš k sebi, delajo v narkozi in praktično nič ne boli niti kasneje.

clock-img

06.08.2009, 23:06

clock-img

nadya

pencil-img

751

Jaz sem mela lapro, samo diagnostično. So mi nardil 2 luknice, ana pri popku, ena nižje pri "tamali". Trebuh ti napihnejo in čez lukje s kamero preverijo stanje, po potrebi pa kaj poštimajo. V tem primeru naredijo luknjice še ob straneh. Vsega skupaj si pod narkozo kakšnih 10 minut in ponavadi ne več.
Prideš v bolnico in se prvi dan ćistiš (ne ješ nič in dobiš odvajalo), po polnoči ne smeš niti piti. Naslednji dan sledi laparoskopija, pač ko prideš na vrsto, seveda še vedno ne smeš ne jesti in ne piti. Ko te zbudijo si še kakšno urico v intenzivniuser posted image  sobi. Men je bla una urica kar precej boleča, kot da bi mela zlo močno menstruacijo. Potem te pošljejo nazaj na oddelek, kjer si do naslednjega dneva, ko greš domov. Maš pa tudi po lapro čiščo (kot po porodu) samo da traja nekaj dni in konc.
No upam da sem ti približno odgovorilauser posted image

clock-img

06.08.2009, 23:24

clock-img

Gina

pencil-img

12402

IZVIRNO SPOROČILO: nadya

Maš pa tudi po lapro čiščo (kot po porodu) samo da traja nekaj dni in konc.

To imaš samo če ti delajo kaj ginekološkega (v zvezi z maternico ali jajčniki ali prepihavajo ali kaj vem čem že) . V nobenih drugih primerih laparo operacij (npr. žolčni kamni, slepič,...) nimaš čišče. imaš pa ponavadi v vsakem primeru napihnjen in malo čuden trebuh zaradi tega, ker je bil poln zraka ali vode, ampak nič groznega.

clock-img

07.08.2009, 10:00

clock-img

nadya

pencil-img

751

Ja tole glede čišče imaš prav. No jaz sem imela ginekološko, tako da pri ostalih ne vem kako greuser posted image  

clock-img

09.08.2009, 18:18

clock-img

pelin

pencil-img

1701

Tudi jaz sem imela laparo zaradi ginekološke zadeve, vendar me ni po njej spodaj nič bolelo.Presenetilo me je to, da me je bolelo  na področju ramen in prsi in ko sem o tem vprašala sestro, je rekla, da je to zaradi zraka, ki ga je še nekaj ostalo notri in da bo po nekaj dneh minilo.Imela je prav, saj je bilo že drugi dan vse o.k.

clock-img

16.08.2009, 11:48

clock-img

nu_tella

pencil-img

394

Rame baje bolijo tudi zato ker si v taki legi med operacijo. Da ležiš in so noge malo dvignjene in tako telo dejansko sloni na ramenih (upam da sem jasno napisala user posted image ). No vsaj pri ginekoloških zadevah je tako...

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem