writing-img

Alternativa moki...

clock-img

08.12.2009, 11:29

clock-img

miapia

pencil-img

1748

pri zgoščevanju jedi, predvsem juh, enolončnic in jedem, ki se jim doda prežganje. Sem zasledila, da namesto pšenične uporabljajo riževo moko. Še kakšne ideje?

Vnaprej hvala.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

clock-img

08.12.2009, 12:00

clock-img

anabanana

pencil-img

933

Jaz nikoli ne uporabljam prežganja, mineštro zgostim s krompirjem ki ga malo pretlačim z vilico ali pač vzamem ene par deci enolončnice ven in jo zmiksam s paličnim mešalnikom ter jo vrnem v lonec.

Včeraj sem ravno jedla neko enolončnico ki jo je naredila moja tašča s ful prežganja in me še zdaj zafrkava želodec moj mož pa itak ni spal celo noč, ker ima bolan želodec in sploh nebi smel takih stvari.

krepat ma ne molat

clock-img

08.12.2009, 12:13

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

IZVIRNO SPOROČILO: anabanana

Jaz nikoli ne uporabljam prežganja, mineštro zgostim s krompirjem ki ga malo pretlačim z vilico ali pač vzamem ene par deci enolončnice ven in jo zmiksam s paličnim mešalnikom ter jo vrnem v lonec.

jap, te ideje mam tut jest... če že zgoščujem z moko jo pa vsekakor ne prežgem prej. aja, pa riž je tut uporaben, ga skuhaš, zmiksaš in zamešaš... pa kaka bolj škrobnata živila so tut ok za zgostitve (npr fižol...)

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

08.12.2009, 12:31

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

jap, te ideje mam tut jest... če že zgoščujem z moko jo pa vsekakor ne prežgem prej. aja, pa riž je tut uporaben, ga skuhaš, zmiksaš in zamešaš... pa kaka bolj škrobnata živila so tut ok za zgostitve (npr fižol...)

Enako. Krompir, fižol, zelenjava, testeninčke, drobtine.....še največkrat pa z ogromno nasekljane in prepražene čebule. Ene 2-3x na leto pa najbrž zgostim tudi kaj z moko.

Riževo moko sem uporabljala eno leto za kruh, peciva... in niti približno ni dobrega okusa, kaj šele za zgostitevuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 8.12.2009 12:32:53 >

clock-img

08.12.2009, 13:02

clock-img

miapia

pencil-img

1748

Sem pozabila dodati, da se ne bi uporabilo testenin, riža, krompirja... zato očitno s kakšnim zgoščevanjem ne bo nič. Kaj date pa potem v omake, če ne moko?

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

clock-img

08.12.2009, 13:15

clock-img

anabanana

pencil-img

933

čebulo, šalšo...in pač kuham dokler se ne zgosti; čebulo ponavadi prepražim in zmiksam s paličnim, potem pride ful lepo gosta omaka pa še koščkov čebule ne maramo

krepat ma ne molat

clock-img

08.12.2009, 13:37

clock-img

Anonimen

jaz vcasih zgostim s koruznim skrobom - gustin

clock-img

08.12.2009, 16:33

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

čebulo, šalšo...in pač kuham dokler se ne zgosti; čebulo ponavadi prepražim in zmiksam s paličnim, potem pride ful lepo gosta omaka pa še koščkov čebule ne maramo

Enako, če pa je smetanova omaka, pa dam kak sirček še. V omake niti pod razno moke. Četudi kuham zrezke v omaki, zmiksam čebulo, kak korenček ali celo malo bučke in je fajn zgoščeno

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 8.12.2009 16:35:16 >

clock-img

08.12.2009, 22:00

clock-img

MARTINŠČICA

pencil-img

887

Juhe zgostim z zmiksano zelenjavo, polento ali pšeničnim zdrobom, tudi s kosmiči.
Golaže pa zgostim s kuhano z zmiksano zelenjavo (čebulo, korenjem, gomoljno kolerabo in zeleno, krompirjem)

200% MAMI

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem