IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor
Prosim, če si mi lahko javi katera, ki je jemala AD (predvsem Asentra) med nosečnostjo in mi pove:
- kdaj je lahko v nosečnosti spet začela jemati AD (po mojih info. po dopolnjenem 3. mesecu nosečnosti)?
- koliko časa se lahko med nosečnostjo AD jemljejo oz. ali jih je potrebno pred ali po porodu spet prenehati?
- kateri so znani učinki oz. posledice (negativni/pozitivni) za plod?
- ali se lahko AD jemljejo tudi po porodu in kljub dojenju?
Lahko mi pišete tudi preko ZS-ja, ampak menim, da bodo marsikateri
odgovori lahko v pomoč.
Hvala!
živjo,
- meni je bilo rečeno, da probam čim dlje zdržati brez AD, vsaj prve tri mesece oz. po dopolnjenem sedmem mesecu, ni zdaj nekega določenega roka, kdaj jih lahko začneš jemati, dlje si brez, bolje je za tvojega otročička...vsak dan veliko pomeni...
- kakor sem v prejšnji alineji napisala, najbolje jih je ne jemati, ampak moraš pa pretehtati (oz. tvoj psihiater) kaj je bolj koristno zate in za plod oz. kaj pretehta, ali jih jemati celo nosečnost ali mogoče nehati jemati pred porodom (da ne bi imel plod odtegnitveni sindrom)...v najhujšem primeru jih bi pač jemala celo nosečnost...
- znani učinki...ja pozitivnih verjetno ni, brala pa sem, da je možnost zajčjih ustnic, da je otrok bolj razdražen...poglej si na med.over.net odgovor od dr. anamarije brezigar pod temo paroxat in tu na rr je nekaj napisano...
- če se odločiš po porodu jemati AD, moraš vedeti, da potem ne boš dojila, to mi je takoj povedala in gin. in psih. tko da sem se sama tudi to odločila, veliko otrok je zrastlo na nadomestnem mleku in mislim, da je bolje, da ima otrok "zdravo" mati, da lahko zanj skrbi kot materino mleko...
upam, da sem ti kaj pomagala, če te pa še kaj zanima, pa kar vprašaj...
fajn se drži