writing-img

Atopijski d.

clock-img

14.06.2008, 14:28

clock-img

mehurčica

pencil-img

3735

No, moja Eni so postavili diagnozo "druge vrste atopični dermatitis". Ali "druge vrste" kaj posebej pomeni ali je to pač klasični AD?

Hotela sem pa še vprašat, kako se kažejo kakšne alergijske reakcije otročkom z AD? Zaenkrat še na hrano ni bilo nobenih reakcij. Torej, če bi kaj bilo, bi dobila spet suho kožo na določenih mestih? Recimo, da bi ji dala jagodo, bi se ji naredili suhi rdeči flekci po obrazu, rokicah,... ali bi se kazalo kot recimo zabuhel obraz, slabost, krčki, driska?

Mogoče butasto vprašanje, tako da se opravičujem že vnaprej..user posted image

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

clock-img

14.06.2008, 14:53

clock-img

*Uršula*

pencil-img

237

Kar se tiče AD ti ne znam odgovorit, ker ima naša diagnozo kronični AD.
Kar se pa alergije tiče pa misčim da je odvisno od vrste alergije. Naši user posted image  se alrgija na hrano pokaže kot osip, alergijo na cvetenje pa kot zabuhel obraz. upam da sem ti kaj pomagala.

lp

clock-img

14.06.2008, 14:56

clock-img

mehurčica

pencil-img

3735

Hvala Uršula.
Upam, da dobim še kako mnenje.

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

clock-img

14.06.2008, 17:36

clock-img

Blacky30

pencil-img

4685

Naš je imel postavljeno diagnozo atopični dermatitis. Znaki pa so bili:

- pri napačni hrani (npr. jogurti z dolgim rokom trajanja - fruchtzwerge, špinača) kot rdeči flekec na lički, ki je začel kar cvetet, srbelo ga je, koža se je luščila in iztekala je prozorna tekočina
- pri vročini ali napačnih oblačilih, če ni bil 100% bombaž - rdeči flekci v pregibih rok in nog, hudo srbeči

Slabosti, krčev, driske nismo imeli v takih primerih, vedno se je kazalo le na koži.

clock-img

14.06.2008, 21:24

clock-img

vaney

pencil-img

2581

Mi imamo tudi diagnozo atopični dermatitis, ki se je pokazal (in ga ima še vedno) kot rdeč flek na licu, ki je hrapav, se lušči in srbi. Zaenkrat smo izločili iz prehrane kravje mleko, jajca in sladkor in stanje se je že malo izboljšalo. Gremo pa naprej na teste za alergijo, da bomo potem točno vedeli, čemu se moramo izogibat.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem