writing-img

Avtorski honorar

clock-img

03.03.2005, 10:11

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Naslednji teden začnem z honorarnim delom. Zanima me, ali delodajalec pri izplačilu avtorskega honorarja že odvaja davek ali ne. Ko sem se dogovarjala za plačilo, so mi rekli, da bom dobila xxx sit neto. Ker če bom od tega zneska morala plačati še davek, potem je to res zelo borno plačilo.

Hvala za odgovore.

clock-img

03.03.2005, 13:46

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Ja nekaj davka se odvede, ampak premalo, tako da avtorski honorarji, sploh če jih je več, kar vplivajo na plačilo dohodnine.

lp

clock-img

03.03.2005, 15:50

clock-img

Tasika

pencil-img

635

To ne bo ravno držalo. Pri avtorskem honorarju se odvaja 25% dohodnina od 90% bruto. Če je to edini vir dohodkov, potem ponavadi ni problema in dobiš nekaj povrnjeno. Če pa je poleg tega še plača, ki ni ravno majhna, pa lahko pričakuješ doplačilo.

LP

clock-img

03.03.2005, 21:58

clock-img

Pajaca

pencil-img

2154

Ma se kar pozna pri dohodnini.... če je le eno malo delo pol najbrž ne, če je pa honorarjev več pa lahko padeš v višji procent davka in potem pač plačaš..... pa kaj češ, saj tudi nekaj zaslužiš...

clock-img

04.03.2005, 06:36

clock-img

Tasika

pencil-img

635

Ja, seveda, če je zraven še plača, potem padeš verjetno že v razred 35% dohodnine, pa je treba doplačat. Ampak je akontacija pri avtorskih hon. žal fiksna, ne glede na znesek.

Država pač hoče svoje.

LP

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem