writing-img

Avtosedež pri 6. mesecih???

clock-img

23.11.2008, 07:55

clock-img

pikica_30

pencil-img

486

Prosim za pomoč...NUJNO!!! Imamo 6 mesecev starega fantka, ki je težak cca. 8 kg in velik 74 cm. V našo lupinico Bebe confort ga spravim komaj komaj. Notri je ves pomečkan, sploh sedaj pozimi, ko so bolj oblečeni. Noge ima naslonjene na naslonjalo od zadnjega sedeža in mora imeti pokrčene, prav tako ima glavo že čisto do vrha in bo kmalu čez pogledala. Avtosedeži so pa kao šele od 9. mesecea naprej! Ni šans, da je v taki lupini še kakšen teden, kaj šele 3 mesece!!!! Ker je notri že ful zvit (sploh se ne more več premikat - kakor ga pač pustiš, tako obstane), se bojim tudi, da se mu bo začela hrbtenica zvijati in vrat ima čisto čudno notri, ker glavo drži nazaj! Hitro rabim vašo pomoč! Kaj predlagate?

clock-img

23.11.2008, 08:14

clock-img

Pikapolonica_

pencil-img

1395

Kupi Maxi Cosi lupinico, ki je varnejša in večja od Bebe Confort. Pri 6mesecih otrok še ni pripravljen za večji avtosedež II.starostne skupine 9-18kg, avtosedeži skupine od 0-18kg, pa niso med najbolj varnimi. 

Menda bomo zibali...drugič ;)

clock-img

23.11.2008, 09:10

clock-img

Kranjcanka

pencil-img

193

Nas je rojen zacetek novembra in za prvomajske pocitnice (torej 6m) smo ga dali ze v romer-kinga. Je itak ze sam sedel in je bil rad pokonci, pa veliko bolj mu je bilo vsec, ce je gledal ven. Se pa tudi ti sedezi zvrnejo v pollezeci polozaj, tako da ni prevec pokonci.

Brez problema v vecji sedez :)

Lp

clock-img

23.11.2008, 09:17

clock-img

botrca

pencil-img

14679

Moje mnenje je, da saj ni važno v tvojem primeru koliko je star, ker je kar velik otrok. Seveda bi mu kupila avtosedež skupine II za 9-18 kg, saj ima kot praviš 8kg. Naj bo njemu prijetneje in bolj udobno, predvsem pa varno.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

clock-img

23.11.2008, 09:23

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Če že sam sedi dokaj lepo in ima toliko kil, ga komot daš v naslednji sedež. Še eno lupinico za nekaj tednov je pa res brezveze kupovat, no.

clock-img

23.11.2008, 09:25

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Najbolj važno je, kako stabilno ima glavico. Pa nekaterim sedežem (recimo Römer King) se da nagnit naklon hrbtišča in je skoraj tako, kot bi otroček bil v lupinici, tako da ne more biti nič narobe. Sicer pa otročka ne smeš več imeti v lupinici, ko mu enkrat glavica pogleda preko roba.

clock-img

23.11.2008, 09:47

clock-img

xerox

pencil-img

244

Mi imamo isti problem. Mali je star 6 mesecev, težek je 9600 in velik 77cm in mu je vsaka lupinica premajhna in preozka, smo že vse sprobavali, mali se že en mesec dere k user posted image  v lupinici in smo ga zadnjič nesli v BC z lupinico in so prodajalke rekle, da je definitivno prevelik za lupinico, čeprav ima 6 mesecev, svetovale so mo Romer kinga, ki je baje ful varen in udoben in se da baje ful dobr poležat in sem ga že naročila. čeprov sem planirala Tobija kupit, ampak so vse rekle, da je Romer king dost boljši.

clock-img

23.11.2008, 09:52

clock-img

botrca

pencil-img

14679

klikni - podobna tema

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

clock-img

23.11.2008, 10:00

clock-img

mucek1

pencil-img

38

mi smo pri 6 mesecih kupili maxi cosi tobija in je ful ok. user posted image  mali je ful srečen

clock-img

23.11.2008, 16:06

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

2 vprašanji: koliko ur dnevno pa preživita v avtu in kako je oblečen?

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

clock-img

23.11.2008, 16:27

clock-img

159lila

pencil-img

58

clock-img

23.11.2008, 23:22

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Naj bo njemu prijetneje in bolj udobno, predvsem pa varno.

Varno za 6 mesečnika v večjem sedežu ni. Otrok gre lahko v večji sedež ko ima 9 kg in ko se samostojno dviguje na noge, ker so takrat njegove mišice dovolj močne, da bi ga zadržale v primeru trka. Še tretji stvar pa je - počakat čimbližje starosti 1 leto, do takrat je najvarnejši način, da je otrok obrnjen v obratni strani vožnje.

Jaz bi na tvojem mestu kupila kombiniran sedež od 0-18 kg user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

23.11.2008, 23:24

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

mi smo pri 6 mesecih kupili maxi cosi tobija in je ful ok. mali je ful srečen

Kaj ti pomaga če je srečen, v primeru trka ga boš pa iskala po celem avtu..Kruto, a resnično user posted image user posted image

Poglej si malo crash teste z dojenčki v prevelikih sedežih.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

24.11.2008, 07:35

clock-img

Anonimen

Moj sin je star 5 mesecev in 11 dni. Imam ravno tako Bebe Confort lupinico. Včeraj je prvič sedel in se vozil v avtosedežu. Počutil se je fantastično. Nobene utesnjenosti več.

Imam avtosedež Recaro, ki ima posebno nadgradnjo za dojenčke (nastavek se kasneje odstrani) in prvo vožnjo smo prestali brez problemov.

Tudi meni se je že smilil v lupini.

clock-img

25.11.2008, 09:48

clock-img

nikag

pencil-img

7

Kaj pravite na te avtosedeže:
http://www.bambinoworld.eu/Autositze:::6.html?XTCsid=2287a2160096c0a1ed78ab180e97c6d2
sem preko te strani že naročila voziček in je super, a za avtosedež nisem prepričana, ker je pomembna varnost. A ima katera že izkušnje?

clock-img

25.11.2008, 10:00

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Prav tehle sedežev ne poznam - sem pa do zdaj ugotovila, da imajo avtosedeži po takih cenah običajno porazne teste in niso prav nič varni. Poskusi najti kake teste prav za te sedeže.

clock-img

25.11.2008, 18:20

clock-img

Inigo

pencil-img

4378

ržale v primeru trka. Še tretji stvar pa je - počakat čimbližje starosti 1 leto, do takrat je najvarnejši način, da je otrok obrnjen v obratni strani vožnje.

Jaz bi na tvojem mestu kupila kom

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

mi smo pri 6 mesecih kupili maxi cosi tobija in je ful ok. mali je ful srečen

Kaj ti pomaga če je srečen, v primeru trka ga boš pa iskala po celem avtu..Kruto, a resnično user posted image user posted image

Poglej si malo crash teste z dojenčki v prevelikih sedežih.

brez zamere... ampak, naš ma 8,5 kg. hitro je prerastel lupinico. star je zdj 4,5 mesca. ga mamo že cca mesec dni in se lepo obnese. mel smo prometno in je mali notr spal in niti ni vedu kaj se je zgodilo. sploh ga ni premetalo in je spal naprej. morš vedet in poznat svojga otroka in tko vedet, če ga že loh daš v večji sedež al ne.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem