writing-img

Bakala

clock-img

04.12.2006, 15:39

clock-img

ledenka

pencil-img

11848

Ima katera recept za bakala, ga je že delala? Prosim za praktične napotke!

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

clock-img

04.12.2006, 16:03

clock-img

Udb

pencil-img

5380

Hmmm, misliš morda na bakalar, ali na baklavo?

clock-img

04.12.2006, 16:52

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Udb, ke čisto ok napisala. Bakalar je lahko tudi bakala.
Ga pa jaz rajši kar kupim, se mi na da packat...Ga imam pa zeloooo rada..Njami, so se mi kar lušte pocedile..

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

08.12.2006, 22:11

clock-img

blak

pencil-img

660

Torej...kupiš ta suho ribico. Valda...
Daš jo kuhat v slano vodo, dokler se ne zmehča. Smrdi kot user posted image ! Ga odcediš in ko se malo ohladi, ji očistiš kosti in kožo. Pazljivo pri ta malih kosteh! Joj, pozabla: vode ne zavrži, rabila jo boš! V lonec dej majhne koščke bakalaja in začne se tolčenje. Mi uporabljamo kar ta leseno "kladivo", ki se rabi tudi za pire. Dodajaš mu malo tiste vode od prej in toplo olivno olje, v katerem si segrela malo česna (česen vrži proč, daš ga samo da olje malo zadiši). Mi ga kar precej tolčemo! Kakšno urco se nas menjava kar 3-4 tolkačev. Vmes seveda tudi poskušamo, kako nastaja. Če pa vidimo, da se nam kaj preveč ne mehča, ga zavrtimo v mikserjuuser posted image . Ampak čisto malo. Paštetka nam ni všeč. raje imamo, da so tu pa tam še koščki.

P.S. Upam, da si hotela recept za bakala na belo, ker drugega ne znam narediti.user posted image

P.S.2: Udb. bakala je za nas primorce že ok!user posted image

clock-img

09.12.2006, 09:04

clock-img

Anonimen

Redko kje se še doma dela bakala,ker je zamudno delo.
V Hipermarketovih trgovinah se da dobit na vago okusen bakala,ki ga izelujejo tu v Kopru(privatnik)zelo okusen,kot puter.

http://www.logatec.net/splosno/buhaKuha.asp?ID=15

< Sporočilo je popravil neva6 -- 9.12.2006 9:10:21 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem