writing-img

Bakalar na belo

clock-img

17.09.2010, 16:59

clock-img

Bizibee

pencil-img

121

Ma kej ma kdo recept za bakalar na belo? Preverjen seveda?

Se najlepše zahvaljujem user posted image

clock-img

18.09.2010, 18:13

clock-img

tajtaja

pencil-img

2089

Moj recept je: grem v Interspar in prosim 10 daguser posted image . Njamsiuser posted image , pa brez zamere prosim.user posted image

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

clock-img

18.09.2010, 18:37

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

čisto tako, off topic, obskurno vprašanje - a je še kake druge barve bakalar?
mislim, če mu je ime na belo, potem obstaja še tudi kake druge barve? ker potem bi lahko bil samo bakalar in se ve, da je bel?..
samo vprašam user posted image

clock-img

18.09.2010, 20:04

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

Mateyka - bakalar na belo je z maslom/margarino in je bel. Obstaja še na rdeče, ta je v omaki iz paradižnika ali vina. Zato je na belo. Točnega recepta sicer ne vem, vem pa, da če hočeš da je dober ga moraš tolčt, ne samo zmiksat. Jaz ga drugače tudi kupim v trgovini...user posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

clock-img

18.09.2010, 21:11

clock-img

hrchy

pencil-img

949

jaz sem ga delala dolgo nazaj, ampak ce se dobro spomnim, se da koscke ribe skupaj s cesnom, zacimbami in olivnim oljem v posodo in potem tolces (kot v enem moznarju)- ful dolgo casa - dokler dejansko cisto vseh vlaken ne razbijes in rata tak lahen, puhast.
bolj natancnega recepta pa na zalost ne vem.

evo, tole sem nasla:
http://www.recepti.hr/recepti/jela/bakalar-na-bijelo/
http://max.tportal.hr/Bakalar-na-bijelo-Video_6252.aspx

< Sporočilo je popravil hrchy -- 18.9.2010 21:15:53 >

clock-img

19.09.2010, 11:11

clock-img

Azzurra

pencil-img

1183

Na hitro in bolj po spominu: ribo namakaš čez noč, nato jo skuhaš do mehkega, odstraniš kožo in kosti, meso pa nadrobiš v posodo. Bolje je, da je posoda višja. Na 2 dl olja popečeš 5 do 7 strokov česna in ko dobijo zlato barvo, jih odstraniš, olje (po cvrtju česna je to olje rahlo aromatizirano) zliješ na kose ribe, soliš, popraš in pričneš tolči, najbolje z leseno "kuhalnico" - tako kot je tista za pripravo pireja - spodaj ploščata. Lahko dodaš tudi malo nasekljanega česna in spet tolčeš, tolčeš, tolčeš. Vmes dolivaš olivno olje - tukaj dolivaš malo po občutku oz. glede na to, kakšno maso želiš. Da bo bakala še bolj bel, lahko shraniš malo vode, v kateri se je kuhala riba in jo dolivaš medtem ko tolčeš.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem