writing-img

Barve za steklo - nasvet

clock-img

19.11.2006, 08:23

clock-img

kepa*

pencil-img

1558

Pozdravček!

Prvič sem se spravila delat slikce za na steklo. Vse sem delala po navodilu, bila sem tako vesela, ker so mi res lepo uspela. Dovolj časa (več kot 30h) sem pustila sušit, danes zjutraj pa to poskusim odluščiti od folije, pa mi ni šlo. na več koncih se je strgalo in zgrbančilo, tako da je sličica popolnoma uničena.
Kaj sem naredila narobe? Je kaj z barvami? Res bi rada naredila nekaj lepih sličic za Gašperjevo okno, pa sem zdaj v dvomih, da mi niti tako enostavne stvari ne bodo uspele.

Vsak nasvet bo dobrodošel.

Letos pa bo!

clock-img

19.11.2006, 08:30

clock-img

tinatona

pencil-img

2613

Poskusi s kakšno drugo folijo. Meni se je tudi že zgodilo, da jih potem nisem mogla odstranit.

LP Tina

clock-img

19.11.2006, 08:32

clock-img

kepa*

pencil-img

1558

Uporabila sem tisto folijo, ki je bila priložena barvam.
A bi lahko poskusila tudi z navadno folijo, recimo z mapo iz folije al kaj podobnega?

Letos pa bo!

clock-img

19.11.2006, 08:38

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Lahko vzameš folijo iz mape, le gladka mora biti. Pa paziti moraš, da so vse površine zapolnjene, da ni med stiki barv kakšne majhne špranjice.

lp

clock-img

19.11.2006, 09:17

clock-img

Anonimen

Lahko, da si preveč na tanko barve nanašala. user posted image  Morš kr bolj na debelo jih dat, nč šparat! user posted image

clock-img

19.11.2006, 11:15

clock-img

Anonimen

Po mojem je problem v tem, kar je napisala hothien - ce delas prevec tanko, se ti vse razetgne, zmecka, strga ..

Jaz sem ravno vceraj kupila dve novi barvi - pearl in prozorno, da bom naredila snezinke user posted image

clock-img

20.11.2006, 11:49

clock-img

Blink1

pencil-img

3265

Meni se je skoraj zgodilo isto. Razlog pa je bil ta, da je bila črna bordura pretankauser posted image user posted image  V enem kompletu barv sem dobila črno s tankim nastavkom. Vse sličice so šle zelo težko dol.

Ko sem obrobila z debelejšo črto pa sploh ni bilo problema.

Pa tudi vse ostalo velja; barvat na debelo in ne pustit praznega prostora.

Pa veselo ustvarjanje še naprej...še je meni, ki sem totalni antitalent uspelo, bo tudi tebiuser posted image

---------------------------------------

clock-img

20.11.2006, 12:00

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Po mojem je problem v tem, kar je napisala hothien - ce delas prevec tanko, se ti vse razetgne, zmecka, strga ..

Predebelo pa tudi ne nanašej, ker se potem rado zlomi.

clock-img

20.11.2006, 12:05

clock-img

catja2

pencil-img

377

Jaz vedno delam na folijo za mape in je še vedno uspelo odlepiti; pa vedno dam barvo precej na debelo... Posebno debele naredim črne obrobe!!!!user posted image

A je že mogoče katera naredila akvarij iz teh barv??? Saj veste kaj mislim, da pač narišeš cel akvarij???!!!user posted image

Pa kaj ponavadi rišete??? A so to posamezni motivi ali je to kakšna slikica... user posted image

Jaz sem do sedaj risala samo npr. medved, žaba, riba,... snežinke, zvezdice, snežake...  Nikdar nisem risala cele slike oz. kakšnega motiva iz risanke, kjer je več likov skupaj...

clock-img

21.11.2006, 00:07

clock-img

Anonimen

Jaz delam posamezne slikce, NIKOLI ne obrobljam s crno, ker mi je to grdo user posted image  

Delam pa bolj preproste stvari, ker mi je tko bolj vsec .. So pa slikce v albumih. Tisti, ki so zakljeni (ustvarjanje), je geslo ribicateja.

Komaj cakam, da nehamo prenavljat, ker me full zanima, kako bodo izpadle snezinke user posted image

clock-img

21.11.2006, 20:03

clock-img

kepa*

pencil-img

1558

Ej, punce, hvala za vaše nasvete. Sem se jih držala in slikce so lepo uspele. Res je bilo premalo barve in treba je bilo narediti debelejši črni rob. Zdaj imam pa še eno vprašanje: ali te slikce lahko "prezimijo" zunaj? Dala bi jih namreč na zunanjo stran stekla na vhodnih vratih. 

Letos pa bo!

clock-img

21.11.2006, 21:43

clock-img

Anonimen

Ja, lahko .. je ravno ena spodaj sprasevala (joj, se ne spomnem nicka, iz Obale je .. pa kuzka ima user posted image ) ce lahko prezivijo barve tudi ze drugo sezono zunaj .. user posted image

clock-img

24.11.2006, 08:19

clock-img

Blink1

pencil-img

3265

Aha...nekje sem preblara, da je fajn, če sliko daš za par sekund (ampak res samo za par sekund) v zmrzovalnik. In potem gre fino dol.

Ribica...super stvari si ustvarila. Še posebej so mi všeč ribice v servietni tehniki.

clock-img

30.11.2006, 11:33

clock-img

sezam

pencil-img

2188

Jaz jih pa nikoli prej ne odlepim iz folije, ampak jih kar skupaj s folijo pritrdim tja kamor želim, potem malo podrgnem po folijo in odlepim v bistvu folijo iz slikice, ki ostane na oknu, vratih,...

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

clock-img

07.12.2006, 08:36

clock-img

Miss Piggy

pencil-img

1936

Jaz sem poplni laik na umetniškem področju, me pa zanima, če bi se sličico narejeno iz barv za steklo, dalo nalimat na steno (ful bi tamalmu enga nodija nardila), al za to obstajajo kakšne posebne barve?user posted image

clock-img

07.12.2006, 09:36

clock-img

catja2

pencil-img

377

Te barve se prilepijo na steno, ampak ne tako lepo kot se prilepijo na steklo... Moraš jih pač malo bolj gor pritisniti, seveda jaz mislim za stene, ki so gladke!!!!

Je pa res, da mi je ena slikica barvo s stene dol strgala ampak samo ena, na steni jih je pa ca. 10!!! Pa še to se je verjetno zgodilo zato, ker je v tem prostoru fasadna barva user posted image

clock-img

07.12.2006, 14:47

clock-img

Anonimen

alma2, jaz jih lepim tudi na omare. Le da so ene 3 tele barve od Wacota mal slabse al kaj, ker se full lomijo in so trse, ko se posusijo. Imam tudi potem malo vec problemov dobit iz okna (pa se 3 mesce spomladi sem jih imela gor napopane, ko je skoz sonce svetlo na njih..)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem