writing-img

Belo naj bo belo in ne sivo

clock-img

27.06.2007, 18:06

clock-img

Anonimen

Kaj dodajate belemu perilu, da ostane belo in ne sivo?

Kaj pa če so majčke že sive, kaj dodati, da bodo spet bele in brez flekov?

clock-img

27.06.2007, 18:17

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Da ne bo sivo in če je že sivo-dodaš pecilni prašek, nekje pol vrečke na pranje

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

27.06.2007, 18:30

clock-img

BLAŽIKA

pencil-img

2664

Za BELO!!!!!!! perilo daj v stroj prašek k2r da ti razbarva sivo perilo in spet bo bleščeče belo. Drugače pa vso belo perilo ki se pere na manj kot 60 stopinj postane čez čas sivo ali rumeno in ga moraš razbarvat čez čas.

Moja punčka je moja največja sreča.

clock-img

27.06.2007, 19:39

clock-img

Anonimen

Belo perilo je treba kuhat, da ne postane sivo. Jaz imam vse bleščeče belo.

clock-img

27.06.2007, 21:07

clock-img

soncek&luna

pencil-img

1589

jaz pa takrat zamenjam prasek in kupim Rexov prasek z ucinkom sode... enkrat probala za foro in res deluje...bela brisaca na kateri sem imela en temen flek pa tudi fajn zaprana je ze bila, ker sem jo po pomoti dala prat s kavbojkami, je po 3 pranjih postala zopet blescece bela

Mami, pika moja!

clock-img

27.06.2007, 22:00

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Tudi meni se ne zdi, da je belo perilo posivelo - perem ga pa tudi jaz večinoma na 90. Prašek pa - kakor kdaj - od ariela, persila, dasha....

lp

clock-img

28.06.2007, 06:17

clock-img

Balonchy

pencil-img

4283

K2r ali pa Vanish

clock-img

28.06.2007, 13:42

clock-img

Anonimen

Ma Vaniš se mi zdi en šit. user posted image  Jaz ne vem, meni fleki ne grejo z njim ven. Bom zdaj probala s tem ko je kao za beljenje. Sem pa kupila malo morje tes sredstev, da vidim, če kaj funkcionira, zdaj pa mi pralni pušča user posted image

clock-img

28.06.2007, 13:45

clock-img

orhideja75

pencil-img

1394

meni tudi Vaniš ni vredu. je bolje oxy-zelen al neki podobnega

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

clock-img

28.06.2007, 14:28

clock-img

Mešamdrek

pencil-img

1265

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Belo perilo je treba kuhat, da ne postane sivo. Jaz imam vse bleščeče belo.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

28.06.2007, 15:45

clock-img

Anonimen

Ma, ja...kuham,kuham...pa je vseeno sivo user posted image .

A ne vpliva na sivino trdota vode user posted image .

V glavnem stroj je popravljen, tako, da bo jutri šlo vse noter od pecilnega, soda bikarbone, vaniša, Persilovih tabletk proti sivini in še sol user posted image . Ima da oslepim, ko se opere user posted image user posted image

clock-img

28.06.2007, 20:07

clock-img

bamby

pencil-img

4007

Perilo je treba najprej res presortirat, ker ni pametno vse barve cot skup zmetat in prat to v eni žehti.
Torej belo perilo, ki se ga obkuhava jaz po nasvetih moje mame vedno najprej operem na 40°. Vprašale se boste, ZAKAJ? Tu je namreč vzrok za posivelo perilo. Najprej na 40 oprati zato, da se cunje  po sicer dolgem "predpranju" splaknejo, in se tako ne kuhajo (na 95°)potem v umazani vodi.
To pranje res traja malo dlje, ampak verjemite, se splača. In če imate novejše pralne stroje, ki imajo program za polovično pranje, lahko mirno operete "predpranje" kar na tem programu, le količino vode še dodajte.
Ni pa slabo pri 95° pranja dodati tudi kakšno merico Vanisha. In Ariel po mojem mnenju tudi prekaša vsa sredstva za pranje.

clock-img

29.06.2007, 22:41

clock-img

MALINČICA

pencil-img

1007

Jaz tud najprej sperem na 40, pa dam še enkrat prat na prekuhavanje. Včasih dam pa kar belila zraven, pa je! Ampak morajo pa bit res bele cunje, čeprav se mi na kuhinjskih krpah, kjer zmeraj dam belilo in pranje na 90°, pa so barve še zmeraj enakeuser posted image

Aja, pa za belo perilo je res najboljši Ariel!user posted image

To s pecilnim praškom pa prvič slišim.

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem