writing-img

Bezgov sok

clock-img

30.05.2011, 09:28

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

Recept prosim?:)

Vem vse kaj gre notri, samo kolicine ne:D Aham... pa (vsaj jaz) nimam rada prevec sladkih sokov...:)
Pa ce ve katera recept za sirup, mi lahko se tega napisete in dopisete, v kaksnem razmerju se potem mesa:)

Hvala:)

clock-img

30.05.2011, 09:54

clock-img

ksenija12

pencil-img

894

Smo ga naredili ravno včeraj:), zdaj se 'paca' in čaka finalizacijo. Ideje sem jemala od tukaj: http://www.kulinarika.net/recepti/2674/napitki/bezgov-sok/

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

clock-img

30.05.2011, 10:02

clock-img

Anonimen

Jaz vzamem za razmerje 1l vode, 1kg sladkorja, 1 limono, 1 citr. kislino, 15 cvetov (imam rada bolj aromatično). Zavrem vodo in sladkor, počakam, da se ohladi in dam notri cvetove ter na kose narezane in olupljene limone (če so špricane). Pomešam 2x dnevno, pustim 24 ur pokrito, nalijem v steklenice in to je to. 
Letos sem sicer dala več limon in brez citronke, bomo videli, če se bo obdržalo.

clock-img

30.05.2011, 10:04

clock-img

Urshy78

pencil-img

1895

jaz sem ga ravno včeraj naredila. mi je pa zmanjkalo cukra, drugače bi ga naredila več.

1l liter vode
1 kg sladkorja
15 bezgovih cvetov
1 limona

vodo sem prekuhala in zraven dala sladkor da se je stopil. ko se je voda ohladila, sem dala noter cvetove in jih pustila namočene 24 ur. nato sem vse skupaj precedila in dodala še limonin sok.

TIAN 05.11.2010

clock-img

30.05.2011, 11:05

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

Pa mora dejansko it 1kg sladkorja na liter vode?:)

clock-img

30.05.2011, 16:03

clock-img

suzolinka

pencil-img

353

Ne, jaz dam 1 kg sladkorja in 2l vode pa je čist ok
In v zgornjem linku je tudi skoraj pol manj sladkorja.

< Sporočilo je popravil suzolinka -- 30.5.2011 16:04:14 >

clock-img

30.05.2011, 20:41

clock-img

Urshy78

pencil-img

1895

IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

Pa mora dejansko it 1kg sladkorja na liter vode?:)

ma ni nujno user posted image
jaz ga potem razredčim z več vode, ker mi je tudi drugače presladek

TIAN 05.11.2010

clock-img

09.06.2011, 21:37

clock-img

Peppa

pencil-img

72

Za moj okus je 1 kila cukra na liter vode absolutno preveč.
Moj recept je sledeč:
-40 cvetov bezga (jaz sem jih letos dala 80 in je tako vonj kot okus zelo izrazit-a ne preveč)
-5 l vode
-2 kg cukra
2 veliki žlici citronke

Cvetove namakam en dan, potem vodo precedim, dodam sladkor, zavrem, dodam citronko in v flaše.
Sok je obstojen, saj smo letos spili zadnjo flašo, ki sem jo delala leta 2005!

Kdor vpraša, je neumen tisti trenutek, kdor ne vpraša, je neumen celo življenje.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

"Bolje je vladati v peklu kot služiti v nebesih. "

clock-img

11.06.2011, 22:12

clock-img

akola

pencil-img

9

IZVIRNO SPOROČILO: Urshy78

jaz sem ga ravno včeraj naredila. mi je pa zmanjkalo cukra, drugače bi ga naredila več.

1l liter vode
1 kg sladkorja
15 bezgovih cvetov
1 limona

vodo sem prekuhala in zraven dala sladkor da se je stopil. ko se je voda ohladila, sem dala noter cvetove in jih pustila namočene 24 ur. nato sem vse skupaj precedila in dodala še limonin sok.

takole sem tudi jaz naredila. imam v hladilniku 4 litre, me jestrah, da bi na sobni temperaturi zavrel. kje imate ve shranjene sirupe in kako dolgo obstanejo?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem