writing-img

Blitva...pomoč

clock-img

12.07.2009, 12:57

clock-img

tiana

pencil-img

206

rada bi nrdila blitvo pa nevem al jo naj skuham al na sopari,pa kolk časa se jo kuha?
ker jo imam malo več bi rada skuhano dala tud v skrinjo zamrznit.
Pa še to:k jo dajate samo h krompirju al jo naredite kako drugače?

....za dežjem vedno posije sonce...

clock-img

12.07.2009, 12:59

clock-img

Anonimen

Jaz jo naredim na isti sistem kot špinačo. Se pravi očiščeno dam v vrelo vodo in pustim vreti cca. 1 minuto do 2. Potem jo zmiksam z paličnim in dam v skrinjo.
Jaz sem jo do sedaj dala samo h krompirju.

clock-img

12.07.2009, 13:28

clock-img

borci

pencil-img

106

Jaz jo nardim tudi s pašto in rižem

clock-img

12.07.2009, 23:38

clock-img

Gina

pencil-img

12402

V krop jo vržem toliko da ovene, recimo cca 2 minuti - odvisno koliko je velika (če ima že debela stebla, jo pustim dlje), jo poberem ven, zmiksam (al pa nasekljam, če je mlada)  in dam v skrinjo ali pa jo naredim za kosilo- razpustim maslo v katerega dam malo moke in vse skup mešam kratek čas (ne sme ratat rjavo), dodam zmiksano blitvo, sol in malo mleka ali pa še boljše sladke smetane. Povrem na kratko. Če sem dala mleko, dam na koncu malo kisle smetane. To je to.

clock-img

13.07.2009, 10:23

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

Enako kot Gina, le da dodam še žlico ali dve drobtin in mal muškatnega oreščka. Njami.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

clock-img

13.07.2009, 11:05

clock-img

gloria

pencil-img

4900

..mmmm blitva.....z jajčkom,kot nadev za testenine(ravioli),lazanja z blitvo,musaka,zrezki z nadevom od blitve,sarmice od blitve,pita od blitve....

NIK:mami ti si moja ljubica :)

clock-img

13.07.2009, 11:09

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

gloria dej zdej pa napiš še kak recept za tele jedi... sarmice npr., pa kako z jajčkom, zrezki?  dej ideje na plano

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

clock-img

13.07.2009, 12:00

clock-img

Anonimen

Naredim isto kot Gina, le da v omako dodam še česen. Njam.

Meni so dobri tudi kaneloni z mletim mesom in blitvo.

clock-img

13.07.2009, 21:17

clock-img

alička

pencil-img

2082

Najprej dam kuhat štore in krompir narezan na ploščice. Ko je to že skoraj kuhano dosam liste in na hitro pokuham. Odcedim, na olivnem olju popražim česen toliko da zadiši in na to stresem kuhan krompir in blitvo, na vroči električni plošči (ki pa sem jo že ugasnila) to še malo premešam in prilijem še nekaj dobrega olivnega olja. Po Dalmatinsko. Paše k ribam, mesu ali pa kar samo. Pri nas vsi obožujemo tako skuhano blitvo.

clock-img

13.07.2009, 21:18

clock-img

robinzon

pencil-img

500

Dve minuti v krop, odcedim, sesekljam, dodam jajce, žlico moke, sol, poper, nariban sir,muškatni orešček in naredim polpete, katere pred pečenjem povaljam v drobtinah.

clock-img

17.07.2009, 08:06

clock-img

Bam Bam

pencil-img

158

IZVIRNO SPOROČILO: gloria
..mmmm blitva.....z jajčkom,kot nadev za testenine(ravioli),lazanja z blitvo,musaka,zrezki z nadevom od blitve,sarmice od blitve,pita od blitve....

Njamy, vse to se super sliši. Moram pobrskat za kakšen recept :)

Drugače pa jaz blitvo za ozimnico pripravim tudi tako, da jo za kratek čas pokuham nad soparo (povrem nad "cedilom"). Potem pa jo nadevam v pekač za muffine in zamrznem. Ko zamrzne prestavim v vrečko, da zavzame manj prostora. Tako imam pripravljene porcije za krompir z blitvo, kot prilogo ribam.

Sem pa enkrat delal široke rezance z zmiksano blotvo, pa so bli tud okusni in tako zeeeleeniii :)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem