writing-img

Božičnica?????

clock-img

22.09.2008, 23:11

clock-img

glen

pencil-img

1870

Pozdravljene.
Moj mož  je zaposlen v novem podjetju(od 8.6.2008),zanima me, če mu pripada božičnica,saj bo decembra zaposlen polnih 6 mes v tem podjetju.
Vem da božičnica ni obvezna kot regres, samo vem da to podjetje deli božičnice svojim zaposlenim.
Najbrž jo bo prejel polovico?Če se ne motim?
Lp

clock-img

22.09.2008, 23:20

clock-img

Anonimen

Najbrž jo bo prejel polovico?

Ja, najbrz.

clock-img

22.09.2008, 23:39

clock-img

enkratna

pencil-img

821

Če podjetje nima kakšnih posebnih pravil za začetnike (božičnica namreč ni zakonsko obvezno izplačilo, kot regres), bi moral prejeti sorazmerni del božičnice glede na prisotnost.

clock-img

23.09.2008, 06:57

clock-img

Dashenka

pencil-img

1482

Pri nas je tako, da božičnico (v enakem bruto znesku za vse) dobijo vsi zaposleni, ne glede na to, koliko časa so zaposleni v podjetju in tudi ne glede na prisotnost.

13 plača pa je odvisna od prisotnosti v zadnjih 12 mesecih in je določena kot delež posameznikove plače.

clock-img

23.09.2008, 07:19

clock-img

Pauline

pencil-img

169

Pri nas je tako, da božičnico (v enakem bruto znesku za vse) dobijo vsi zaposleni, ne glede na to, koliko časa so zaposleni v podjetju in tudi ne glede na prisotnost.

13 plača pa je odvisna od prisotnosti v zadnjih 12 mesecih in je določena kot delež posameznikove plače.

Pri nas je enako.....lansko leto smo dobili novo zaposleno v oktobru in je decembra prejela celotno božičnico, 13. plačo pa samo za 3 mesece prisotnosti.

Jeziti se, pomeni kaznovati sebe za neumnosti drugih.

clock-img

23.09.2008, 09:35

clock-img

glen

pencil-img

1870

hvala

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem