writing-img

Bobiči

clock-img

08.09.2006, 12:56

clock-img

Grascakinja

pencil-img

2003

Ima kdo recept za istrsko enolončnico po imenu "bobiči"? Vse, kar vem, je, da sta notri fižol in koruza, pa da je okusna.... user posted image

clock-img

08.09.2006, 12:59

clock-img

pina-1

pencil-img

5053

..pa krompir , korenkček zeleno..... in seveda kakšen košček mesa.

jaz ne kompliciram, ampak vse skupaj lepo vrež v lonec in zalijem z vodo. Solim, popram..Ko je kuhana zelenjava pa vzamem  malo tekočine ven in s paličnim mešalnikom zmiksam in prilijem nazaj. Tako jo malo zgostim..... Je pa tudi meni njami njami.....

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

clock-img

09.09.2006, 09:29

clock-img

Anonimen

Najmmmmm,moja priljubljena jed.Jaz pa jo takole naredim,da si vseh deset prstov poližejouser posted image user posted image
Fižol,dan prej namočen,skuham,nato ga čez sito pretlačim,
nekaj pa ga celega pustim,zalivam ga z vodo v kateri se je kuhal,
če jo je premalo,pa še dodam vode.Nato v to fižolovo vodo dam kuhat kakšen kos suhega mesa ali pršutovo kost(na kateri se še drži meso),
Dva na kocke narezana krompirja(zelenjave ne dam,ker jo moji ne marajo)
drugi dodajo še korenček,pa seveda koruzo,sladko koruzo iz
konzerve.Lovorov list,poper in sol po okusu.Če pa uporabiš svežo koruzo,jo pa moraš do mehkega prej prekuhat.
Ko je skuhano,zabelim z zabelo.Moževa teta,tipična istrijanka,pa v zabelo naseklja,še mastni del špeha(to je ubitačno za holesterol in višek kalorij)
zarumenim moko in ko je narejeno zabelim mineštro.
Evo pa je narejeno.
In,če se ne motim,da me spomin ne vara,sem recept za bobiče že posredovala na RR-recepte.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem