IZVIRNO SPOROČILO: Bojana26
Punkcijo kolena je mama že imala, pa nihče ni posumil na boleriozo.
Problem je, da je potrebno injekcije prejemati točno na določeno uro oz. z eno uro razlike + oz. -.
Se vid izboljša?
Punkcijo hrbtenjače (ne vem če je pravilno) opravijo, da diagnosticirajo nevro boreliozo ali nekaj na nevro. Zato sem izpostavili punkcijo.
Ja, saj moj oče je tudi že imel ene par punkcij kolena, pa so mislili, da se je zaradi obrabe hrustanca pač nabrala tekočina in so mu še celo enkrat eno zdravilo vstavili v koleno, zaradi takegeda do te tekočine potem naj ne bi več prišlo. No, pa je. Kakšni 2 leti so mu zdravili to koleno, preden so ugotovili, da gre mogoče za botelijo.
Za to z vidom ne vem, če se popravi. Za koleno je rečeno, da se počasi lahko ali pa ne. Malo po internetu pobrskaj, jaz sem tam marsikaj našla.
Kar se tiče razmaka +/- 1 ura pri infuzija, pri očetu niso tega upoštevali. En dan je imel npr dopoldne, naslednji dan pa popoldne. Torej je bilo kar precej ur vmes razlike.
Skozi hrbtenjačo v bistvu zmejo možgansko tekočino, da vidijo, čeje bakterija prisotna tudi v možganih. Ker lahko povzroči meningitis. Vsaj takrat so meni pri otroku tako rekli. Ampak on je imel svežo okužbo, tako da so mu to preiskavo delali, očetu, ki ima zastarano borelijo, pa niso. In menda je v teha primerih ne.