writing-img

Bolniška v nosečnosti

clock-img

01.01.2011, 09:14

clock-img

miafilip26

pencil-img

53

Pozdravljene,

prejšnji teden sem imela pregled in gin. mi je rekla, da mi bo odprla stalež zaradi nizke lege. Sama ne bi rada šla v bolniško, ker zaenkrat se počutim ok, vendar tukaj se gre za otroka in me je strah, da bi kasneje lahko bilo kaj narobe. Skratka, zanima me, koliko % je bolniška v času nosečnosti in koliko se pozna potem pri plači in porodniški. Kaj se mi bolj "splača"?Da izkoristim bolniško do konca, ali da poskušam še pri gin, da bi mi dala le 4 urni stalež in da še grem za 4 ure delat?

clock-img

01.01.2011, 11:03

clock-img

vicki

pencil-img

86

če pravi zdravnica da moraš na bolniško, potem pojdi, da ti ne bo žal. Če bo šlo pri otroku - v nosečnosti kaj narobe si boš celo življenje očitala. Tudi jaz sem imela nizko lego, pa sem šla takoj na bolniško, ker si ne bi nikoli odpustila krivde, da sem namerno ogrozila svojega otroka. Ne vem, jaz tako razmišljam še danes, pa je že 8 let od nosečnosti. Danes bi naredila isto. 

clock-img

01.01.2011, 12:28

clock-img

Kiya

pencil-img

867

Jaz sem bila v nosečnosti na bolniški 3 mesece in sem dobivala 90% plače, brez dodatkov.

Za porodniško se pa računa povprečje zadnjih 12 plač, tako da meni se ni veliko poznalo.

Mia naredi si informativni izračun za porodniško, pa boš videla pri čem si.
Na CSD Šiška ga lahko narediš.

< Sporočilo je popravil Kiya -- 1.1.2011 12:29:43 >

clock-img

02.01.2011, 16:39

clock-img

olimia

pencil-img

674

kolikor vem, saj grem tudi sama sedaj na bolniško zaradi težav, imaš najprej en mesec 90% plače, nato pa 80% - brez dodatkov, seveda.
porodniška pa se ne pozna dosti, saj se ti izračuna povprečje zadnjih 12 plač - pa še to glej bruto vsota za nadomestila, na plačilni listi mora nekje pisat, koliko imaš in bolniška na to ne vpliva. upoštevajo ti ta bruto znesek in ne neto, ki ga ti dobiš ko si na bolniški

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem