writing-img

Brezplačna kontracepcija

clock-img

07.12.2007, 08:10

clock-img

Anonimen

Brezplačna kontracepcija Ljubljana | 7.12.2007 | B.J.

Po novem bodo Slovenke najsodobnejše kontracepcijske tablete dobivale zastonj.
user posted image
user posted image
user posted image

user posted image
Kontracepcijske tablete Yarina in Yasminelle po novem zastonj. (fotografija je simbolična) 11. decembra bo v veljavo stopila dopolnjena lista zdravil, ki so razvrščena na pozitivno listo. Med zdravili, ki so prvič uvrščena na pozitivno listo, bodo tudi kontracepcijske tabletke s hormonom drospirenon (Yarina in Yasminelle).Drospirenon je najsodobnejši sintetični hormon, ki je po svojem učinkovanju najbolj podoben naravnemu ženskemu spolnemu hormonu progesteronu.Kako deluje drospirenon?

Novejša kontraceptiva, ki vsebujeta drospirenon, nasprotujeta zadrževanju vode in soli v tkivih, ki ga povzroča estrogen.Drospirenon deluje tako antiandrogeno (pomaga pri težavah z mastno kožo in lasmi) kot tudi antimineralokortikoidno. Na ta način pomaga ohranjati ali celo znižati telesno težo na račun preprečevanja zadrževanja vode, ugodno vpliva na simptome PMS ter tako izboljša splošno dobro počutje uporabnic.

clock-img

07.12.2007, 11:18

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

No, moje počutje je bilo na splošno slabo, ko sem jih jemala (Yarina). Sem bila cmerava, v glavnem čudna. Kar naj bodo zastonj, jih ne jemljem več, četudi mi plačajo.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

07.12.2007, 12:28

clock-img

bamby

pencil-img

4007

Morda pa na druge ženske bol pozitivno vpliva user posted image . Bo treba G predlagat drugo leto user posted image user posted image user posted image .

clock-img

07.12.2007, 14:39

clock-img

Felicity

pencil-img

4257

A res?

To je pa dobra novica! user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.12.2007, 14:45

clock-img

Petraa

pencil-img

1205

eh,jeb...tabletke.sem pozabljiva ,to ni zame. rajši si dajem inekcijo na vsake 3 mesece,in ne rabim razmišljatuser posted image

clock-img

08.12.2007, 16:37

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Brazplačna kontracepcija je tudi glavobol!user posted image

clock-img

27.12.2007, 12:23

clock-img

LoCa

pencil-img

1173

jemljem yasminelle in....libido je zginu. brezveze, takoj drugo leto grem po druge tabletke. pa tut noben ni nikjer povedu, da moreš po nov recept, ker če prideš s starim (torej belim) moreš vseeno plačat. čeprav so zastojnuser posted image . no, zame očitno ne.

clock-img

27.12.2007, 21:56

clock-img

karmy

pencil-img

2530

jzt prisegam na diane 35user posted image  mi je ful sčistlo kožo, zredila sem se pa po lastni krivdi - Macuser posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

clock-img

27.12.2007, 22:15

clock-img

študentka Mici

pencil-img

593

Karmy koliko časa pa jemlješ Diane 35? jaz sem jih tudi imela in sem bila zadovoljna z njimi, potem pa se je začela pozabljivost in resen pogovor s partnerjem, tako, da sva si izbrala drugo vrsto kontracepcije. Saj naju je bilo obeh strah, ker sva še dosti mlada, da potem, ko bo čas za otroke, le teh ne bo. tako, da, ne vem. Sej ni nikoli prav, kakor koli narediš?!

Vse tiste, s katerimi smo v vezi preko zbirateljstva naprošam, da se v/na kuverto podpišete z vzdevkom iz RR, da se vam lahko za pošto tudi zahvalim. Hvala.

clock-img

29.12.2007, 00:10

clock-img

karmy

pencil-img

2530

ene 3,5 leta zdj jemljem diane 35, on in off ... tko vsake 2 leti vzamem pavzo da se mi mau spuca telo teh tabletk, sam qurc k se pol pojavijo problemi z kožo - sem taka kot da bi bila v puberteti user posted image zdj mam pa čisto kožo in ful ne maram  teh obdobij, samo pravijo da večletna neprekinjena uporaba tabletk povzroči neplodnost... user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem