Hvala vsem za pomirjujoče besede in nasvete. Vsi okrog mene mi govorijo, da je razvajen in manipulira z mano, pa da rabi trdo roko, jaz (in k sreči tudi mož) pa sva mnenja, da bi bilo ravno to najslabše, kar bi lahko naredila.
Ja, nedvomno gre za stisko ob novem okolju, ker so se te težave začele prav z vstopom v vrtec, prej je imel eno krasno obdobje pridnosti in nezahtevnosti (po prav tako burnem času od rojstva do cca 1,5 leta
).
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
Moje vprašanej bi bilo: kako pravijo vzgojiteljice, da sprejema vrtec? Se ima lepo, se vključuje v dogajanje ali je jokav?
Če prvo, potem je celotno obnašanje dokaj normalno.
Po besedah vzgojiteljice z njim ni težav, na začetku je sicer bil malce jokav, predvsem ko je slišal jokati druge otroke in mu je kapnilo, da očitno ni vse OK, potem si je pa našel enega ali dva kompanjona in zdaj je že povsem v redu, se zaigra, sodeluje, celo apetit ima (kar me glede na količino, ki jo poje doma - torej dva makarončka in pest rozin na dan) čudi. Tudi zaspi brez težav. Ko sem vprašala, kako v vrtcu reagirajo, ko se jim v trmi vrže po tleh, so povedale, da se tam to ne dogaja. Laično bi rekla, da se mu v bistvu nabira cel kup stvari, ki ga težijo, in potem spusti ventile tam, kjer se počuti najbolj sproščenega in varnega, torej doma, še celo bolj pri meni, kot pri možu.
Glede govorjenja - moj je zelo klepetav in vedno na dolgo in široko razlaga o vsem, kar se mu je zgodilo čez dan, tako da je ne-govorjenje o vrtcu po mojem mnenju res ena posebnost, oz. znak te iste "diagnoze".
ronja, tudi jaz sem se ob prihodu nove članice z vso močjo posvetila starejšemu, enako kot ti, si vzela čas, kolikor sem mogla, tudi pustila malo za kako uro samo z možem (kar je bilo kar težko, saj se je dojila tudi po 20x na dan), da sem šla z večjim na igrišče ali na sprehod, zdaj pa je mala postala še veliko bolj zahtevna in postaja vedno težje. Se pa trudim. Ker vidim, da je njegovo obnašanje čisto drugačno, če se mu posvečam s Saro v naročju, ali če sva sama - če je slednje, se obnaša veliko bolje, če je pa še tamala zraven, je pa kot malo nervozen, pa čeprav jo ima grozno rad.
2ursae, še en razlog je, zakaj bi raje videla, da je v vrtcu kot pri tašči - problem je v njegovem bratrancu, ki je leto dni starejši od njega in se prav tako čuva pri tašči. On je namreč zelo agresiven in sta si z mojim ves čas v laseh. Zdaj je vsaj tako, da mu moj ne ostane dolžan, ker prej je bilo samo tuljenje cel dan, ampak potem sta si non stop v laseh. Kar pa tudi ni zdravo, ker se ju ne more cel dan samo narazen vleč. No, pa tudi drugi razlogi so, ki jih ne bi razlagala, ker bi spadalo že v drugo temo oz. forum

.
Ja, karakterno je pa moj Anže res ošter. Tipični oz. ekstremni škorpijon. Pri njem ne gre nobena stvar kaj dosti na lagano, ampak je vse na hard

. Tako slabe stvari - kot je tale trma, pa ko je bil majhen krči, pa nespanje do skoraj 2 let, pa še in še. Je pa ekstrem tudi pri dobrih stvareh, tako naprimer pri govoru (začel je ful kmalu in govoril v stavkih pri slabem letu in pol), grobi motoriki itd. Karakterno pa ga je tudi vzgojiteljica hitro pogruntala - je že na prvem sestanku rekla, da je zelo bister, ampak ima ekstremno močno voljo.
Zdaj se grem pa crkljat k njemu

.