writing-img

Cirklaža

clock-img

19.01.2008, 12:36

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Zanima me, kaj je to cirklaža, kdaj do nje pride in kakšen poseg je to?

clock-img

19.01.2008, 14:21

clock-img

trnuljčica

pencil-img

3175

Poseg, ki ga opravijo v krajši narkozi. Z šivi ojačajo marernični vrat oz zvežejo skupaj. Opravijo ga  če je maternični vrat prekratek in grozi prezgodnji porod ali splav zaradi tega. Recimo če je ženska pred nosečnostjo imela obsežnejšo konizacijo in je nato maternični vrat prekratek.

clock-img

19.01.2008, 14:26

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Ampak meni gineekologinja tega ni odkrila na pregledu. Tega ni mogla videt na ultrazvoku, da bi mi preprečla splav v 6. tednu?

clock-img

19.01.2008, 14:27

clock-img

trnuljčica

pencil-img

3175

No lahko so tudi drugi razlogi za cerklažo. Včasih preventivni. Lp

clock-img

19.01.2008, 15:03

clock-img

trnuljčica

pencil-img

3175

Sicer je bolje da se pogovoriš z ginekologom, kar jaz nisem. Ampak če te razumem si imela ss v 6 tednu. user posted image Žal se do 15 % nosečnosti konča s ss v prvi tretini nosečnosti. Vzroki so različni( genetske motnje v 60 %...). Še več je splavov, ko ženske sploh še ne vedo za nosečnost in mislijo, da je prišla menstruacija.Če se prav spomnim preventivno naredijo cerklažo v drugi nosečnosti če je v prvi prišlo do splava ne na začetku ampak v drugem tromesečju. Saj je prognostični dejavnik za prezgodnji porod uz meritev dolžine materničnega vratu okoli 20-24 tedna. Tako da žal ginekolog ne more napovedati katera bo ss v tako zgodnji nosečnosti( 6 teden). Pa tudi cerklaža se dela kasneje( v drugi tretini nosečnosti) .  Meni je gin pošteno rekla, da do 12 tedna ne moremo vplivati na to če se bo nosečnost obdržala ali ne. Moram reči, da me je to pomirilo,čudno ampak vedela sem, da na določene stvari ne morem vplivati. In upala seveda.  Žal pa mi je vsake, ki se ji ss zgodi. Žal ga pa ne moremo vedno preprečiti. Pomeni se z gin. Želim ti veliko sreče v bodoče.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem