writing-img

Combov test

clock-img

18.09.2007, 18:34

clock-img

tosja

pencil-img

3706

Se opravičujem, ker nevem kako se napiše. A je katera imela ta test?
IZKUŠNJE, prosim. user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

clock-img

18.09.2007, 19:14

clock-img

Pia77

pencil-img

612

Indirektni Coombsov test je preiskava, s katero v materini krvi (ki jo pošljejo na Zavod za transfuzijo ali transfuzijski oddelek bolnišnice) preverijo prisotnost protiteles proti tujim eritrocitom. Mislim, da je to rutinska preiskava ob začetku nosečnosti, normalno pa je, če je negativen.

clock-img

18.09.2007, 19:18

clock-img

tosja

pencil-img

3706

Hvala Pia user posted image
Mislim, da ne gre za krvni test. Sem narobe razumela... user posted image

Vem na koga se lahk obrnem po info, user posted image  pa so ni žal net onesposobli... user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

clock-img

18.09.2007, 20:23

clock-img

katka37

pencil-img

1792

Meni so pri G vzeli kri in so potem delali preiskave na transfuzijskem oddelku, normalne preiskave, ki jih naredijo vsaki nosečnici, je pa indirektni coombsov test (serološka preiskava) tudi med njimi. Vem,da so ga naredili oni tam, ker imam tako tudi napisano v materinski knjižici .

Test dokaže  (pokaže) rh-  protitelesa, nekaj takega. Se pravi da ugotavljajo  z njim, če si rh negativna.

clock-img

18.09.2007, 21:20

clock-img

Pia77

pencil-img

612

Če je nosečnica RhD pozitivna ali RhD negativna, ugotavljajo že pri določitvi krvne skupine. Pri RhD negativnih nosečnicah lahko (ob stiku s tujimi RhD pozitivnimi eritrociti) pride do nastanka anti-RhD protiteles, ki lahko povzročijo hemolitično bolezen ploda.
Indirektni Coombsov test lahko poleg anti-RhD protiteles pokaže tudi druga protitelesa - proti manj pomembnim krvnim skupinam, ki tudi lahko (zelo redko) delajo težave v nosečnosti (npr. Kell, Kidd, Duffy).

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem