writing-img

Ctg - koliko

clock-img

19.07.2007, 14:22

clock-img

Anonimen

koliko vam je kaj pokazal dvig in kje je bila povprečna krivulja?

mislim, tiste, ki ste pred porodom kakšen teden- dva hodile na CTG-je?

clock-img

19.07.2007, 14:33

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

19.07.2007, 14:51

clock-img

Lunc_a

pencil-img

1258

če misliš številke je zrasla do 120 ( popadek)

clock-img

19.07.2007, 15:07

clock-img

Anonimen

ne mislim krivulje v porodni sobi. To vem, koliko je dosegla, ker sem skoz gledala tisto in klela user posted image .

Zanimajo me številke kakšen teden, dva pred porodom, ko se je vse skupaj pripravljalo, začelo., da vidim, kako blizu sem.

clock-img

19.07.2007, 15:24

clock-img

Anonimen

ne zanašaj se preveč na ctg...zame je pomemben predvsem iz vidika otroka, da se vidi, če je njegov srčni utrip OK, drugače pa pri meni "popadki" ne delujejo po "šolsko".
Evo iz prve nosečnosti:
23.2.2004 (36. teden): najvišja točka 68 na cca. 7 min  (še popolnoma zaprta)
4. 3. 2004: (38. teden): najvišja točka 18 na 5 min (zaprta, kao otrok se še ni spustil v  medenično dno, po mnenju ginekologinje naj še ne bi rodila 2 tedna, tj. do roka, vendar sem imela beljakovine v urinu in  otekle noge, tako je bila mnenja, da bi ga umetno sprožili)
5. 3. 2004: (38. teden) najvišja točka 88 na 4 minute - zadnji ctg, ker mi ni verjela, da so popadki sem prišla še do ginekologinje. ko me je pregledala in videla, da sem odprta 5 cm in da imam popadke na 4 minute smo že šibali v porodnišnico, kjer sem čez dobro uro rodila mojo user posted image ..

No sedaj sem v 39. pa se spet nič ne kaže....bomo videli...upam, da počaka naša nova user posted image  do srede, ker drugače ne vem kako bomo uredili z varstvom starejše, če se zgodi sredi noči...

clock-img

19.07.2007, 15:49

clock-img

Lunc_a

pencil-img

1258

jaz nisem pisala za porodno,ker niti ne vem,ker nisem gledala.

clock-img

19.07.2007, 17:40

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

20.07.2007, 09:47

clock-img

tecka_nosecka

pencil-img

54

ok, jaz sem 2 dni pred PDP, in glede CTG-ja ti lahko rečem le to, da se mi zdi, da je vedno rezultat vedno enak. Naj ti opišem, kaj se je dogajalo na CTG-ju v sredo, 4 dni pred PDP.  
- zgornja tabela (mislim, da je tam za utrip srčka - nisem pa ziheruser posted image ) se krivulja nanaša med 140 in 160.
- spodnja tabela (baje da se tukaj nariše, če aparatura zazna popadke user posted image ) pa je bila do sedaj VEDNO PRAZNA. 

Tako da.... jaz se na te papirčke ne spoznam.... bomo pa videli, kaj bo pokazalo v ponedeljek, 1 dan po PDP :D

LP

clock-img

20.07.2007, 12:03

clock-img

Anonimen

Meni je ctg kazal od 7-27 na lestvici, 2 tedna pred PDP.

Pri prvi nosečnosti, se spomnim, da so mi delali CTG pred porodom, ki pa tudi nič ni pokazal, vendar sem potem čez 2 dni rodila user posted image .

Zakaj potem sploh delajo CTG-je, če ti nič ne nakazujejo?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem