cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

DEKOMPRESIJA - da ali ne?

clock-img

06.10.2005, 18:04

clock-img

patricija*

pencil-img

58

Zdravo! Zanima me, ali priporočate dekompresijo, ki jo izvajajo v babiški šoli poleg ljubljanske porodnišnice? V šoli za starše so nam jo le omenili, ne vem pa točno, kakšni so pozitivni učinki in morebitni negativni. Tiste, ki ste hodile na dekompresijo, ali ste bile zadovoljne in ali je morda porod potem kaj lažji zaradi tega? Lepo se imejte in pazite nase!

clock-img

06.10.2005, 18:27

clock-img

žlička

pencil-img

955

Zivjo,

dekompresija je dobra:

* mehča mišice medeničnega dna
*izvaja se masaža križa in nog
*boljši pretok skozi popkovnico in posteljico
*če imate krčne žile
*če je zastoj v rasti
*slabo gibanje ploda

Odsvetuje se le ob zelo nizkem pritisku! Pa preko napotnice ginekologa je dobra ob zelo hudih in bolečih menstruacijah!

tako....to so nam povedali v mat. šoli v Ljubljani

Drago dete. Skrbela bom zate, te varovala -
dokler ne odrasteš.
In takrat te bom spustila, da boš poletel v svobodo.
Toda moja ljubezen do tebe? Ta bo trajala večno.

Charlotte Gray

clock-img

06.10.2005, 19:48

clock-img

SashaB

pencil-img

262

Drži.
Jaz sem hodlia na dokompresijo proti koncu nosečnosti ene dvakrat na teden. Sicer nisem imela ful velikega treubha vendar se mi zdi da je bilo kar fino, še posebno kadar je bilo vroče in so mi začele noge zatekati. Samo včasih se mi je zdelo da pomaga malo bolj drugič malo manj. Ti malo pospeši pretok in potisne vodo nazaj. Če pa si bolj zatečena potem je pa še bolje. Pa tudi hrbenico ti malo razbremeni.
Mi ni žal da sem šla. user posted image

clock-img

06.10.2005, 20:44

clock-img

anitaz

pencil-img

2102

Da.user posted image user posted image

clock-img

06.10.2005, 21:36

clock-img

lan

pencil-img

1173

Meni je zelo ustrezala dekompresija,sem se dobro pocutila po njej.Sem sla pa na zalost samo dvakrat,ko bi morala iti tretjic,smo ze pestvali nasega Lana.Rodila sem hitro in nebolece.

clock-img

06.10.2005, 22:42

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Jaz sem hodila. Bila sem ene 5x in mi je bilo full fajn. Najbolj mi je bilo vsec, ker me je fajn ohladilo. Potem se mi pa ni vec dalo, ker sem bila ze preobilna user posted image
Sem imela pa ful tezek porod, tako da na to ni nic vplivalo.
Priporocam.

clock-img

08.10.2005, 17:22

clock-img

Anonimen

Prvič slišim za to. Ali lahko prosim katera malo več napiše, kaj je to, kako poteka...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem