writing-img

Dabroston

clock-img

24.09.2008, 11:28

clock-img

Taddy78

pencil-img

1983

A je kateri uspelo zanositi po teh tabletkah?
Sicer sem jih v prvi vrsti dobila ker imam neredne M, ampak me vseeno zanimauser posted image

clock-img

24.09.2008, 11:38

clock-img

tjašun

pencil-img

166

Živjo.

Tudi sama sem imela Dabroston ene 9 mesecev. Najprej sem pa šla na lapraskopijo v Lj, nato pa čakala in čakala,  končno se me je usmililio tisto jutro ko sem imela prvi sestanek za IUV!!  a se mi je uredila šele po enih dveh ciklusih....

lp

clock-img

24.09.2008, 11:47

clock-img

Taddy78

pencil-img

1983

Ker sem komaj na začetku s to ponovno zanositvijo, ki ne rata, kaj je lapraskopija?

clock-img

24.09.2008, 11:55

clock-img

tjašun

pencil-img

166

Pri lapraskopiji ti grejo pri popku  s kamero  notri in ugotovijo kaj je narobe s tvojimi jajčniki, oz. zakaj ne moreš zanositi., v bolnici sem bila 3 dni.
lp

clock-img

24.09.2008, 12:09

clock-img

Taddy78

pencil-img

1983

Uf, to pa mora biti neprijetno...
Hvala ti za odgovor!

clock-img

24.09.2008, 12:24

clock-img

Anonimen

Dabroston samo ureja ciklus! Tako potem lažje določiš, kdaj imaš ovulacijo (cca. 14 dni pred naslednjo M). Ni pa nujno, da imaš ovulacijo. Bodi pozorna, če te nekje na sredini cikla kaj špika po jajčnikih, če imaš kaj povečan izcedek..

clock-img

24.09.2008, 12:56

clock-img

Taddy78

pencil-img

1983

ja saj to mo je G tudi rekla, pa da se kao naredi neka obloga, da se oplojeno jajčece lažje prime...
me pa včasih špika, včasih ne...

clock-img

24.09.2008, 17:52

clock-img

kitka1

pencil-img

327

Taddy, te tabletke so nekakšen umetni progesteron, ki ga v drugem delu ciklusa telo proizvaja sicer samo.

Naloga progesterona je pripraviti ugodno sluznico (zadebeljena, prekrvavljena) za vgnezditev morebitnega zarodka. Če si med tistimi, ki jim primanjkuje lastnega progesterona in se zato zarodek nikoli ne zasidra v sluznico, potem ti tabletke lahko pomagajo. Eden od znakov, da je progesterona premalo, pa so rahle krvavitve že nekaj dni pred menstruacijo, lahko tudi prekratka luteinska faza (od ovulacije do menstruacije naj bi minilo vsaj 12 dni, kar je manj, že povzroča sum na slabo delovanje rumenega telesca, ki je zadolženo za progesteron).

Jaz sem sicer imela to težavo (krvavitve, prehitra menstruacija po ovulaciji) in sem z Dabrostonom preprečila krvavitve ter si podaljšala luteinsko fazo na 14 dni, vendar še vedno ne zanosim. Lahko, da je vzrok še kje drugje.

clock-img

24.09.2008, 19:48

clock-img

rakica26

pencil-img

69

Taddy, tudi sama imam Dabraston in bomo videli če kaj poveča možnost za zanositev. Sm pa opazla da ko vzamem prve dve tableti imam naslednji dan zelo vlečljivo sluz, je možno da to sproži ovulacijo pa bomo videli. Sicer pa jemljem 2 tableti na dan od 16 do 25 dne ciklusa. Sporočim okoli 10.10 če smo kaj naredili.

lp

clock-img

25.09.2008, 11:00

clock-img

pilotina

pencil-img

1995

ojla

imam PCO...pred letom in pol sem nehala jemati KT...nato štiri mesece nisem dobila user posted image  ...sepravi nisem imela lastnih ovulacij...g. mi je predpisala dabroston za sprožitev user posted image , vzporedno s tem pa še tablete klomifen za sprožitev ovulacije...no po enem letu nama je ratalo...zanosila sem...žal z žalostnim koncem, ker sva v 11 tednu izgubila pikico...vendar vsaj to me tolaži, da s tabletami dobim lastne ovulacije

dabroston pa predpišejo tudi puncam, ki jim grozi splav

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem