writing-img

Danes bo...

clock-img

27.08.2007, 08:19

clock-img

mojsoncek

pencil-img

3866

... pojma nimam kaj user posted image ... Vceraj sem naredila pecene makarone, danes pa ne bom imela toliko casa.

Kaj se bo pa pri vas danes mesalo v loncih? Imate kaksno "hitro" idejo?!

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

clock-img

27.08.2007, 08:20

clock-img

Anonimen

Pire krompir, puranji zrezki, pečeni naravno, solatka.

clock-img

27.08.2007, 08:24

clock-img

klepetka

pencil-img

2268

obara in palačinke

clock-img

27.08.2007, 08:26

clock-img

bamby

pencil-img

4007

Zelenjavna mineštra in palačinke, ali morda celo skutne štruklje.

clock-img

27.08.2007, 08:35

clock-img

NevenkaP

pencil-img

462

čičerkina juha s porom, pa včerajšnja jogurtova torta

clock-img

27.08.2007, 08:38

clock-img

Anonimen

Perutničke na žaru, kakšen čevapčič,fižolova solata z tuno in trdo kuhanimi jajci.

clock-img

27.08.2007, 08:38

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Še zbiram ideje...user posted image

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

27.08.2007, 08:50

clock-img

Enolla

pencil-img

900

Telečji kotoleti, krompir z blitvo, skleda solate s fižolom.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

clock-img

27.08.2007, 08:50

clock-img

Barbara111

pencil-img

2543

juhica, dunajski,pire ali pomfri, mehka solatka.Dober tek vsem!

clock-img

27.08.2007, 09:18

clock-img

total

pencil-img

4453

IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

Še zbiram ideje...user posted image

Jaz tut...user posted image

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

clock-img

27.08.2007, 09:25

clock-img

orhideja75

pencil-img

1394

kruhovi cmoki + golaž + solatka-mešana

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

clock-img

27.08.2007, 09:29

clock-img

muška

pencil-img

3223

telečji zrezki v omaki in kruhovi cmoki

clock-img

27.08.2007, 09:52

clock-img

Saša27

pencil-img

1387

makaronovo meso in solata, včeraj pa sem naredila za kosilo pizzo, super mi je uspela

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

clock-img

27.08.2007, 11:40

clock-img

Valentina

pencil-img

217

Filana paprika in pire krompir.

Lahko pride katera pomagat jest user posted image  sem jih naredila 13

clock-img

27.08.2007, 13:15

clock-img

Blejka26

pencil-img

1798

jaz pa delam musako-mljaska

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

clock-img

27.08.2007, 13:18

clock-img

Anonimen

čičerkina juha s porom

Za tole pa prosim, hitro, recept.

Hvala.

clock-img

27.08.2007, 13:33

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: al bina

čičerkina juha s porom

Za tole pa prosim, hitro, recept.

Hvala.

Al bina,kaj ti je všeč'Čičerika ali por?
kar nekaj receptov kako pripravit por sem našla,pa tudi čičeriko.
Izvoli dva recepta:

Mineštra iz čičerike
En obrok vsebuje: 17 % B, 23 % M, 64 % OH; 300 kcal; 12 g B, 7 g M, 48 g OH, 65 mg kalcija, 4 mg železa, 11 g vlaknin, 14 mg vitamina C.
Mineštro skuhamo približno tako kot ješprenj ali koruzno mineštro (bobiče).
Suha čičerikina zrna prejšnji dan namočimo, sveža damo kuhat brez namakanja. Dodamo na kocke narezan korenček, sveža ali namočena fižolova zrna, cel, olupljen krompir in lovorjev list. Kuhamo približno 15 minut. Krompir lahko skuhamo tudi posebej v soparniku in ga na koncu dodamo v mineštro.
V drugo kozico damo v hladno olje narezano čebulo in česen, počakamo, da zadiši, potresemo s polnozrnato ali pirino moko (ne pražimo), dodamo olupljen paradižnik in zalijemo z napol kuhano zelenjavo. Solimo in kuhamo še 15 minut, da se moka skuha. Na koncu dodamo še malo dobrega oljčnega olja in malo masla. Po želji dodamo žličko naravnega kisa, sesekljan peteršilj, na grobo narezane liste zelene. Sveže nariban parmezan dodamo tik preden ponudimo.
Za pet oseb potrebujemo: 10 dag suhih ali 25 dag svežih čičerikinih zrn, 10 dag rdečega in rumenega korenja, 50 dag krompirja, 15 dag svežih fižolovih ali grahovih zrn, malo dobrega olja, malo masla, naravno morsko sol, 2 drobni čebuli, glavico drobnega česna, 10 dag paradižnika ali mezge, peteršilj, zeleno in 5 žlic parmezana.

Porova mineštra
Steblo in liste velikega pora narežemo na centimeter do poldrugi centimeter široke kolobarje, ki jih operemo. Olupimo dva srednje debela krompirja in ju narežemo na koščke. Por in krompir damo kuhat v slan krop, dodamo jima še sol in poper. Kuhamo pol ure oziroma dokler nista krompir in por res dobro kuhana. V drugi posodi na olju zasteklimo na drobno narezane koščke pancete ali suhe klobase in jih damo v mineštro. Nato pripravimo podmet: na segreto olje damo dva stroka na drobno sesekljanega česna in žlico moke. Ko česen zadiši, podmet zlijemo v mineštro. Pri tem pazimo, da se moka ne prežge. Mineštro pokuhamo še dve minuti in že jo lahko serviramo.
Porovo mineštro lahko skuhamo tudi v vodi, v kateri so se pred tem kuhali kosi sušenega prašičjega mesa - na primer rebrca, vratovina ali klobase. Tako je mineštra še bolj okusna. Njen okus pa lahko dopolnimo tudi z dodatkom korenčka, bučke ali surovega paradižnika. Ta jed deluje v zimskem času izredno osvežilno. V ustih čutimo drobne koščke pora in krompirja, ki se hitro stopijo.

clock-img

27.08.2007, 13:35

clock-img

Anonimen

Suha čičerikina zrna prejšnji dan namočimo, sveža damo kuhat brez namakanja. Dodamo na kocke narezan korenček, sveža ali namočena fižolova zrna, cel, olupljen krompir in lovorjev list. Kuhamo približno 15 minut

Samo mi ne bo pa noben reku, da se čičerika, četudi se namaka celo noč, skuha v 15 min. Jaz sem jo zadnjič še dve uri, je pa zelo dobra, to pa je.

clock-img

27.08.2007, 13:36

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

fižolova juhica s porom in korenčkom... in palačinke, ki so mi danes prvič uspele res dobro--ma se imam za kar dobro kuharco, ampak palačinke so pa šit za nardit

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

clock-img

27.08.2007, 13:39

clock-img

orhideja75

pencil-img

1394

IZVIRNO SPOROČILO: Valentina

Filana paprika in pire krompir.

Lahko pride katera pomagat jest user posted image  sem jih naredila 13

moja najljubša jed. bi prišla, sam imam kruhove cmoke tudi rada. a prišparaš kej za jutri, pa se jutri oglasim?.user posted image user posted image user posted image

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

clock-img

27.08.2007, 13:53

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

27.08.2007, 14:14

clock-img

NevenkaP

pencil-img

462

Ma, če čičerko celo noč namakaš je ziher kuhana v 15 minutah. Iz konzerve je pa sploh turbo rešitevuser posted image
V glavnem, por narežeš na koščke, na olivnem olju prepržiš strt česen, da zadiši, vržeš gor por, malo podušiš, dodaš konzervo odcejene čičerke (ali seveda doma kuhane), malo rdeče paprike v prahu in zaliješ z jušno osnovo. Kuhaš, dokler se por ne zmehča in zmiksaš s paličnjakom. Jaz običajno zmiksam samo delno, da pride gosta juha, nekaj zrnja in kosov pora pa ostane celih. Količin ne vem, ker vedno delam na pamet. Sicer je pa to recept iz en od Jamievih knjig. Samo tam je zraven še krompir, ki ga jaz izpustim. Se mi zdi, da je brez čisto ok. Simpl v glavnem.

clock-img

27.08.2007, 14:20

clock-img

Anonimen

Se mi zdi, da je brez čisto ok. Simpl v glavnem.

Ja, to je pa res čist simpl. Sigurno jo bom enkrat v bližnji prihodnosti nardila.

Da imajo pa čičeriko tudi v piksnah, pa prvč slišimuser posted image  Se počutim, kot bi se iz ŽNJ sela vzela user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem