writing-img

Davek na obresti

clock-img

23.10.2007, 11:43

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

Zanima me, ča katera ve, kakšen je davek na obresti od vezanih vlog.

Recimo da letno dobiš 20.000 eurov obresti, nimaš pa plače oziroma osebnih dohodkov.KAko to štejejo?user posted image

Napišeš na dohodninsko napoved ta denar ali na obrazec za dobiček od kapitala?

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

clock-img

23.10.2007, 11:58

clock-img

tititi

pencil-img

179

Ojla!

Obresti nimajo veze z dohodnino.
Napoved moraš oddati na obrazcu za "Kapitalske donose" (al neki tacga) do konec februarja in ti potem z dursa pošljejo odločbo za plačilo davka. Ta davek je dokončen in ga moraš plačati = to je sprememba zakonodaje od lani = tega ne vpisuješ v obrazec za oddajo dohodnine in se ti plačan davek ne vrača.

http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=2006117&dhid=85824
glej poglavje 6
81 člen

clock-img

23.10.2007, 18:51

clock-img

miha_b

pencil-img

104

pojdi na http://www.financna-tocka.si/
malo pobrskaj in izvedela boš več kot sprašuješ

za na hitro pa tole iz iste strani:

Bančno varčevanje

• Neobdavčnene so obresti za pozitivno stanje na transakcijskem računu, vendar samo do višine obrestne mere za sredstva na vpogled.
  • Neobdavčene so obresti iz NSVS, če je bilo varčevanje sklenjeno za dobo vsaj 5 let; ob predčasnem odstopu pa davek je.
  • Neobdavčeno je 1.000 EUR letno od vsote vseh prejetih obresti za depozite pri bankah in hranilnicah (člen 133).
Še naprej velja, da lahko v primeru depozitov za več kot eno leto varčevalec banko in davčni organ obvesti, da želi, da se mu obresti ugotavljajo za vsako leto posebej in ne na koncu v enem kosu. To je ponavadi tudi smiselno, saj s tem lahko vsako leto izkoristite neobdavčeno kvoto 1.000 EUR.

lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem