writing-img

Definicija patološke nosečnosti

clock-img

02.02.2006, 07:45

clock-img

tita2006

pencil-img

86

Prosim, če mi lahko poveste, kaj je definicija patološke nosečnosti?

Hvala za pomoč in lep pozdrav vsem.

clock-img

02.02.2006, 08:26

clock-img

Barbs

pencil-img

2044

Na prvem pregledu skuša ginekolog zbrati čimveč podatkov, s pomočjo katerih oceni, kako bo nosečnost potekala. Nosečnost bo lahko normalna ali nenormalna: patološka, visoko tvegana. Podatki, ki so ključni za razvrstitev nosečnosti v eno izmed skupin, so podatki o zdravstvenem stanju bližnjih sorodnikov, o zdravju nosečnice same, pa podatki o poteku in morebitnih zapletih predhodnih nosečnosti in porodov, zgodnje nosečniške težave in tudi primernost poklica, ki ga nosečnica opravlja.

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

clock-img

02.02.2006, 09:42

clock-img

Eviii

pencil-img

1974

kolkor sm jst prebrala v eni reviji, so user posted image  lahko tri vrste: normalna, rizična in patološka. določajo se po kriterijih, ki ti jih je navedla barbs. pri normalni nosečnosti je ženska lahko normalno aktivna. pri rizični nosečnosti se žensko pogosteje spremlja (ponavadi več zdravnikov, glede na bolezen). ženski se lahko odredi počitek za krajše ali daljše obdobje. pri patološki nosečnosti obstajajo določeni riziki, zato je nosečnica cel čas doma ali celo v bolnišnici. tako sem jaz razumela.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem