cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Delovni preizkus in DSP

clock-img

07.12.2010, 17:04

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

RZZ (Republiški Zavod za Zaposlovanje) financira delovne preizkuse, kar (v grobem) pomeni, da RZZ namesto potencialnega bodočega delodajalca plača potencialnemu bodočemu delavcu zdravniški pregled, za čas usposabljanja pa plača delavcu 3€/h (maximum za tistih cca. 176 ur al' koliko je pač že na mesec, odvisno od meseca). Zanima me sledeče...

- komu RZZ nakaže to plačilo za usposabljanje - delodajalcu (ki potem prenakaže delavcu) ali direktno delavcu?
- ali prejem plačila za usposabljanje vpliva na prejem DSP (glede na to, da to je dohodek, ne gre pa za zaposlitev)?

clock-img

08.12.2010, 09:29

clock-img

mate0ja

pencil-img

1606

Zavod nakaže direktno delavcu. In sicer je delodajalec do 5. v mesecu dolžan oddati poročila o opravljenem delu za pretekli mesec in potem zavod delavcu nakaže zaslužen denar (3€ na uro + 2,6€ na dan za prevoz). Delodajalec nima nič s finančnimi transferji.

Glede DSP pa ne vem.  

Če bi rad bil srečen, BODI!!

clock-img

08.12.2010, 09:42

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Sem se še sama malce pozanimala in plačilo delovnega preizkusa vpliva na prejem DSP.

Če govorim za samsko osebo, potem to pomeni, da če januarja 2011 opravlja delovni preizkus (in ga recimo ne opravi, kar posledično pomeni, da je ne zaposlijo), potem lahko naslednjo polno DSP dobi šele julija 2011.

Bull-shit.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem