writing-img

Dieta v vrtcu

clock-img

22.04.2008, 20:51

clock-img

atanja

pencil-img

1214

ČE ima otrok od zdravnika potrdilo za dieto zaradi alergije ali so v vrcu dolžni dajat drugo hrano? Ali pač mali ne dobi in mu moraš zraven dajat?
Kako mate drugi to zrihtano

clock-img

22.04.2008, 20:51

clock-img

Volga

pencil-img

9346

IZVIRNO SPOROČILO: atanja

ČE ima otrok od zdravnika potrdilo za dieto zaradi alergije ali so v vrcu dolžni dajat drugo hrano? Ali pač mali ne dobi in mu moraš zraven dajat?

Če ima potrdilo od zdravnika, mu vrtec zagotovi drugo prehrano.

clock-img

22.04.2008, 20:54

clock-img

atanja

pencil-img

1214

Pa morajo to naredit al je to samo dobra volja vrtca?

clock-img

22.04.2008, 20:55

clock-img

mama_milchy

pencil-img

3721

vrtec mora zagotoviti ustrezno prehrano otroku,  kateremu je zdravnik predpisal dieto.
pri nas v vrtcu s tem nimamo težav, ker jim pripravio ustrezen obrok

clock-img

22.04.2008, 20:55

clock-img

Alfabeta

pencil-img

3228

IZVIRNO SPOROČILO: atanja

Imeti moraš originalni izvid od zdravnika, ne od resonance!!!na katerem piše, da ima alergijo na to in to in ni problema. Ne rabiš nič seboj nosit.
Jaz sem prvič prinesla od Pediatrične klinike sedaj pa jim je dovolj če mi samo njegov pediater napiše potrdilo.

clock-img

22.04.2008, 20:56

clock-img

al1*

pencil-img

2246

V vrtcu morajo upoštevati navodila alergologa. Če ima otrok potrjeno alergijo, mu mora vrtec zagotoviti hrani, ki je zanj ok.

lp

clock-img

22.04.2008, 22:14

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Seveda mu morajo zagotoviti dietno hrano, ne bo lačen. Tebi pa ni treba nič nositi.

clock-img

22.04.2008, 22:36

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

tudi samo želja starša je dovolj za prirejeno prehrano. vzgojiteljica po pogovoru s staršem pošlje predlog diete, seveda pomaga tudi če pokličeš ali obiščeš dietetičarko v vašem vrtcu.

iz malega zraste veliko

clock-img

22.04.2008, 22:39

clock-img

lex

pencil-img

6532

Pri nas je mamica prinesla samo bombone in kekse za fanta z alergijo iz praktičnih razlogov: ko so ostali dobili ene bombone je on sam zahteval svoje (ne moreš verjet v kakšnih bombonih vse se skriva mleko) in kekse ko so ostali imeli kakšne buhteljne, krofe, potico,..... pač da ni vedno frutek jedel.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

clock-img

23.04.2008, 07:35

clock-img

nuala

pencil-img

1653

Vrtec mora zagotoviti ustrezno prehrano.
Potrebuje potrdilo zdravnika, da ima otrok elergijo, pa tudi seznam dovoljenih ivil. Na podlagi seznama ti vrtec pripravi predloge jedilnikov, ti jih potem prekontrolira, pomaga tudi sestanek z dietetiarko.
Jaz sem Jakobu dajala v vrtec dodatno samo Medexove pikote in ene rieve pudinge, sam,o zato, da je bila prehrana bolj pestra.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

clock-img

26.04.2008, 18:41

clock-img

taši84

pencil-img

319

če imaš potrdilo od zdravnika so jo v vrtcu dolžni tut dat. pr ns je tko. ker če otrok določenih stvari ne sme jest mu jih tut ne smem dajat.

**Septembra bomo trije....**

clock-img

26.04.2008, 20:46

clock-img

Čupka

pencil-img

666

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2566290

Tu je bilo že nekaj govora o tem.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem