writing-img

Dober govej golaž

clock-img

20.08.2009, 14:01

clock-img

bayb77

pencil-img

97

Živjo punce, dajte mi prosim povedat, kako skuhate res dober govej golaž in predvsem kakšne začimbe daste notri, koliko časa ga kuhate pa kateri kos govedine je najboljši..
Sem ga že kuhala, samo mi je po okusu vedno nekaj manjkalouser posted image

hvala, lep dan vsem!!

clock-img

20.08.2009, 14:04

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

20.08.2009, 14:30

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

20.08.2009, 15:20

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Kolk mesa tolk čebule. Čebulo pražim dokler ne razpade, če nimam časa zmiksam čebulo s paličnim. Dodam meso, pražim še naprej, dodam mleto rdečo papriko, zalijem z vinom, dodam lovorjev list, sol, poper in kuham dokler ni meso čist mehko. 

clock-img

20.08.2009, 15:31

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

jest sm ga nardila po temle receptu: http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=886 in je bil res odličen. je pa po mojem mnenju tko, da si morš za golaž vzet čas oz. ga počas kuhat (sej kuha se skor sam, samo zravn morš bit). jest ga packam nekje 4-5 ur vse skupi.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

23.08.2009, 17:35

clock-img

gloria

pencil-img

4900

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Kolk mesa tolk čebule. Čebulo pražim dokler ne razpade, če nimam časa zmiksam čebulo s paličnim. Dodam meso, pražim še naprej, dodam mleto rdečo papriko, zalijem z vinom, dodam lovorjev list, sol, poper in kuham dokler ni meso čist mehko. 

...isto delam sam od začimb dodam še ščepec kumine ter rožmarina.....

NIK:mami ti si moja ljubica :)

clock-img

23.08.2009, 18:38

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Kar Kotany mešanico za golaž je najbolje kupiti in slediti na vrečki napisanemu receptu. Le čebule dam jaz več kot piše tam, pol mesa, pol čebule.

Za čebulo je pomembno, da je drobno nasekljana, da se lažje razpusti. Meso prej posujem s soljo za mehčanje.

clock-img

23.08.2009, 19:23

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Če hočeš res dober golaž, moraš meso in ogromno čebule tako dolgo pražiti, da se prične čebula prijemat dna posode. To se zgodi po dveh urah praženja. Potem pa počasi prilivaš vodo in ponavljaš postopek prijemanja čebule na dno posode. S tem postopkom pridobiš čudovit okus in tudi barvo. Paziti je treba le, da se ne prismodi, ker potem je grenak.
Ko je dovolj obarvano, priliješ vodo, dodaš nekaj paradižnikovega koncentrata, veliko rdeče sladke paprike v prahu, mleto kumino, česen, sol (jaz dam govejo jušno kocko in sol), lovorjev list, malo origana, bazilike, rožmarina. Potem pa to kuhaš še vsaj pol ure, raje pa dlje.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

clock-img

24.08.2009, 12:18

clock-img

bayb77

pencil-img

97

user posted image super, hvala za recepte, bom malo pomešala vse skupaj pa bouser posted image , jaz sem ga do sedaj kuhala malo bolj simpl, zato pa ni bil tako dober. Ali katera kuha golaž tudi v ekonom loncu?

clock-img

24.08.2009, 12:52

clock-img

~Biba~

pencil-img

1864

z golažem je tak, bolj je stari bolj je doberuser posted image

če ga skuhaš danes, bo z vsakim dnem boljši...ponavad je nam najbolj okusen drug al tretji dan po kuhanju. če še ga seveda kaj ostaneuser posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem