writing-img

Dobila zaposlitev! ;-)

clock-img

07.09.2011, 10:58

clock-img

MissTerious

pencil-img

102

Moram deliti to z nekom...lani izgubila službo,zanosila,sedaj še na porodniški...pa so mi očitno zvezde naklonjene,sem že mislila, da nimam šans,da dobim zaposlitev na Štajerskem...brez poznanstev in vez,kljub dvema malima otrokoma....še kar ne morem verjet. Porodniško bom malo prej prekinila, a sem kljub temu presrečna...mogoče drugim za vzpodbudo...SE DA!

clock-img

07.09.2011, 11:13

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Čestitam!!! user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.09.2011, 11:32

clock-img

ZmajTolovaj

pencil-img

3274

SUPER! Čestitam!

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

clock-img

07.09.2011, 11:32

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Čestitam! Vidiš, da greuser posted image . Saj ni vse prek vez, no. Ne vem za štajersko, ampak v LJ. poznam veliko primerov, ki niso prek vez prišli not, vključno z mano.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

07.09.2011, 18:31

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

07.09.2011, 18:43

clock-img

blaža

pencil-img

8795

Čestitam!! user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

07.09.2011, 19:22

clock-img

luka jan

pencil-img

1799

Bravo in seveda čestitam.user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.09.2011, 19:50

clock-img

Sacherca

pencil-img

1887

user posted image user posted image user posted image

clock-img

08.09.2011, 09:42

clock-img

razglednica

pencil-img

252

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

08.09.2011, 14:30

clock-img

mojamura

pencil-img

5505

čestitke!!! tudi jaz sem brez VIP dobila službo na Štajerskem zdaj je že skoraj slabih 5 let od tega.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

clock-img

08.09.2011, 16:46

clock-img

artista7

pencil-img

816

bravo, torej se da, hvala za vzpodbudo - tudi jaz bom enkrat v enaki situaciji in me že sedaj pomalem skrbi - ampak VIA POSITIVA!!!! user posted image user posted image

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

clock-img

10.09.2011, 22:16

clock-img

nananaja

pencil-img

1498

Super!
Tudi jaz imam podobno izkušnjo na gorenjskem.
Če imaš možnost, spravi očeta na porodniško, nikar naj se ne ozira na delodajalca.

clock-img

13.09.2011, 22:44

clock-img

aknela123

pencil-img

670

čestitam za službo!
tudi jaz se bom zaposlila z naslednjim tednom - zdaj pa - oprosti, ker smetim tvojo temo, kako je pa z otroškim dodatkom? pa ne mi zdaj rečt, da pa moram oddat novo vlogo ( vlagam jo namreč vedno avgusta) in mi ga bodo znižali? eno leto sem bla zdaj brezposelna, končno mi je malo narastel otroški dodatek, zdaj pa kaj? bodo na podlagi pogodbe izračunali moj dohodek za naslednje leto ali kako? ko pa itak vedno vlagamo za s podatki preteklo leto?
saj vem, že prežvečena tema, ampak, zdaj sem pač jaz v njej. hvala!

clock-img

14.09.2011, 09:06

clock-img

luka jan

pencil-img

1799

IZVIRNO SPOROČILO: aknela1

čestitam za službo!
tudi jaz se bom zaposlila z naslednjim tednom - zdaj pa - oprosti, ker smetim tvojo temo, kako je pa z otroškim dodatkom? pa ne mi zdaj rečt, da pa moram oddat novo vlogo ( vlagam jo namreč vedno avgusta) in mi ga bodo znižali? eno leto sem bla zdaj brezposelna, končno mi je malo narastel otroški dodatek, zdaj pa kaj? bodo na podlagi pogodbe izračunali moj dohodek za naslednje leto ali kako? ko pa itak vedno vlagamo za s podatki preteklo leto?
saj vem, že prežvečena tema, ampak, zdaj sem pač jaz v njej. hvala!

Pri otroškem dodatko daš noter dohodninsko napoved za lani, ko še nisi bila zaposlena. Ko sem bila jaz par let na tvojem mestu so mi upoštevali stare podatke in sem dobila višje doklade. Če se vmes ni kaj spremenilo je to to. Pa sem jih še posebaj klicala in povedala da imam sedaj službo in plačo, pa so rekli da je njim važna samo dohodninska odločba.user posted image

clock-img

01.10.2011, 23:00

clock-img

andea

pencil-img

238

V primeru če se zaposliš, moraš, ko dobiš prvo plačo in izplačilno listo, Center za socialno delo obvestit. Novo vlogo moraš oddat, če ti ta ravnokar poteče ali če vlagaš v mesecih januar, februar, marec (gleda se pretpreteklo leto), drugače pa oddaš samo vlogo za spremembo, ki jo dobiš na CSD.
Bolje pa je da se na CSD-ju prej pozanimaš, pa da vsak mesec dobiš manjši otroški dodatek, kot pa da pol ugotovijo da so ti preveč izplačal in ga moraš vrnit.
Vsaj tako je bilo 2 leti nazaj. Ker se delala v šoli, v času poletnih šolskih počitnic pa sem bila brezposlena, sem mogla te spremembe vedno sporočat. Jaz sem jih raje sporočala, ker CSD-ji izvajajo revizije in če ugotovijo, da nisi bil upravičen do te višine otroškega dodatka, moraš razliko vrnit oz. otroškega dodatka ne prejemaš.

clock-img

02.10.2011, 07:32

clock-img

tulpek

pencil-img

3308

Ko dobiš prvo plačilno listo, jo pokažeš na centru in žal ti zmanjšajo otroške dodatke. Enako pa je, če službo izgubiš, ampak potem ti jih seveda povečajo. 

clock-img

02.10.2011, 12:25

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Ko dobiš prvo plačilno listo, jo pokažeš na centru in žal ti zmanjšajo otroške dodatke. Enako pa je, če službo izgubiš, ampak potem ti jih seveda povečajo. 

To bi bilo najbolj logično. Pozanimaj se samo, če je tudi praksa v obratni smeri (ko službo izgubiš), utečena.

clock-img

03.10.2011, 08:58

clock-img

olimia

pencil-img

674

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

To bi bilo najbolj logično. Pozanimaj se samo, če je tudi praksa v obratni smeri (ko službo izgubiš), utečena.

ja je. če izgubiš službo in prineseš potrdilo na csd, da si brezposeln, ti otroški dodatek povečajo. in ja, žal ti ga zmanjšajo, ko se zaposliš in ko gre otrok iz vrtca v šolo- je tudi manjši; če imaš otroka doma v varstvu, je pa OD višji.
veliko stvari vpliva na višino OD in če CSD-ja ne obvestiš, moraš razliko vračat.

clock-img

03.10.2011, 19:21

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

10.10.2011, 14:39

clock-img

poli*

pencil-img

2407

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Ko sem dobila službo (za 3 mesece) so mi naračunali dohodek še za naprej (recimo od meseca maja pa do konca leta) plus upoštevali dohodke prejšnjega leta. Torej sem imela OD izračinan iz moževe plače, mojega dohodka iz preteklega leta in mojega bodočega dohodka user posted image in temu primeren je bil OD. Naj povem, da tega ni bilo problema narediti- s strani delavke na csd, prav vesela je bila. Čez 3 mesece sem končala delat in nesla papirje na csd za spremembo- madona, kolk enih težav ej (sprva mi je rekla celo, da spremembe sedaj ne bo, naj vložim kar drugo leto, ko imam redno). Japajade sm rekla. No, potem se je s težkim srcem potrudila in napisala nove podatke user posted image

clock-img

10.10.2011, 14:49

clock-img

tulpek

pencil-img

3308

Očitno je odvisno od dobre volje zaposlenih user posted image Pri nas ni prolemov, pa sem v zadnjem letu vsakih nekaj mesecev na novo nosila/pošiljala kakšna potrdila. Nazadnje me je poklicala po telefonu in mi rekla, naj pridem tja, da ugotoviva, kako je za mene najboljše.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem