cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Dohodnina 2007

clock-img

15.03.2008, 15:22

clock-img

sunny24

pencil-img

5986

Zdravo.
A ste že kej računali dohodnino za lansko leto? Jst sem včeraj in me skor kap trofnla...zgleda, da naša firma ni prav odvajala in bomo vsi plačevali lepe in debele zneske...
Kako je pa kaj pri vas?

clock-img

15.03.2008, 18:28

clock-img

*pepelka*

pencil-img

1225

Jaz sem tudi že računala in bomo nekaj malega še dobili vrnjeno, so nam pa letos nekaj že začeli mutiiti in nam otrok niso nič upoštevali že dva mesecauser posted image . Ma saj so čisto nenormalni pri teh obračunih. Imajo pismo za olajšavo, pa ti ne upoštevajo.

clock-img

15.03.2008, 19:43

clock-img

Anonimen

Jaz se trudim ne premišljat o tem, k bom eno plačo vrgla stranuser posted image . Sm lani še prek šš delalauser posted image

clock-img

15.03.2008, 21:11

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Midva vedno preračunava, preden oddava. In moj navadno lepo dobi - si izračunava točno.
Pri meni pa je vedno več žalosti in škode, kot ne user posted image  user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

15.03.2008, 22:27

clock-img

smotka lonib

pencil-img

2043

Midva med letom otrok nimava v olajšavi in potem dobiva zmeraj nazaj. eni pravijo, da se to  ne splača. jest raje vidim, da tisti kupček denarja (ki ga porabim pri obnovi hiše) kot tistih pare evrov na mesec. Sem pa izračunala da okoli 1200 EUR dobiva nazaj.user posted image

Nejc 15.9.1995 (53cm, 3320g)
Vanja, 24.11.2000 (59cm, 4880g)
Zala 29.3.2007 (54cm, 3970g)

clock-img

16.03.2008, 01:30

clock-img

usa

pencil-img

228

na katerem programu ste pa računale dohodnino

ČE ŽELIMO POSTATI VELIKI,
MORAMO BITI SKROMNI.

clock-img

16.03.2008, 07:51

clock-img

katjes

pencil-img

530

Tukaj:
http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/StartPage/StartPage.aspx

You got to let go of the stuff from past - because it just doesn"t matter! The only thing that matters is what you choose to be now!

clock-img

16.03.2008, 10:52

clock-img

žetev

pencil-img

74

ali mi lahko katera pove, če imam otroka med leto v davčni olajšavi pri OD, ali ga pri izračunu tudi vpišem, kot vzdrževanega druž. člana?

hvala.....

lpuser posted image

kar seješ to žanješ

clock-img

16.03.2008, 14:01

clock-img

sunny24

pencil-img

5986

Midva sva si tudi vsa leta lepo prepračunala, sam letos, ko ni več nobenih olajšav,....jst moram plačat 420, fant pa 380 evrov....en dopust bo šou. Še dobro, da pride regres ta mesec, da bomo dinčke od tam dali na stran.

clock-img

16.03.2008, 17:11

clock-img

sazi

pencil-img

5175

IZVIRNO SPOROČILO: žetev

ali mi lahko katera pove, če imam otroka med leto v davčni olajšavi pri OD, ali ga pri izračunu tudi vpišem, kot vzdrževanega druž. člana?

hvala.....

lpuser posted image

DA

clock-img

19.03.2008, 23:35

clock-img

žetev

pencil-img

74

A

IZVIRNO SPOROČILO: sazi

IZVIRNO SPOROČILO: žetev

hvala.....

lpuser posted image

DA

hvala.............

kar seješ to žanješ

clock-img

20.03.2008, 08:18

clock-img

srki

pencil-img

9222

Pa saj letost nismo rabili nič izpolnjevat, razen, če ga med letom nisi imel prijavljenega, če pa si ga imel, pa ne. Tako je meni delavka na davčni rekla. Moj ima otroka prijavljenga med letom in je rekla, naj ne pošiljamo nič. Zdaj pa me je že spet strah, da bo kaka zbrka. Joj, ta dohodnina! Kdaj pa bodo začeli kaj pošiljat? Ker rok za oddajo, če si imel kaj za vzdrževane DČ je bil konec januarja, če se ne motim.

clock-img

20.03.2008, 08:37

clock-img

karamela

pencil-img

645

Jaz tudi opažam, da v firmah al ne znajo več računat, ker vsako leto več doplačujemo. Jaz sicer letos dobim nazaj ker pol leta nisem imela enega otroka v olajšavi. Moj doplača,  tako, da  bova dobila  skupaj okrog 380 Eur nazaj.

Tudi jazsem samo  eno leto otroke vpisala na koncu in kar nekaj €dobila nazaj, pa sem ugotovila, da se bolj splača če jih imam v olajšavi.  Recimo da to pride 70 € na mesec več, koliko l mleka in kg kruha smo lahko kupil za ta denar  pred letom in pol in koliko pa čez eno leto in pol, ker se vse tolk draži.

clock-img

20.03.2008, 09:13

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Jaz tudi opažam, da v firmah al ne znajo več računat, ker vsako leto več doplačujemo.

Ne da ne znajo računat - namenoma narobe računajo, da imajo zaposleni višje neto plače, ko pa morajo doplačat dohodnino, ljudje pljuvajo po državi (OK, res imamo visoke davčne stopnje), krivi so pa v veliki meri (nekateri) delodajalci, ki namenoma odvajajo manj davka.
Kot primero moja bivša služba. Plačo so nam izplačevali v dveh delih in so odvajali davek od višine vsakega dela posebej. To je npr (se mi ne da gldat v tabelce), če izplačajo 2x po 500 EUR, padeš v npr. 16% dohodninski razred in odvedejo samo toliko, če pa naekrat izplačajo 1000 EUR, bi padli pa v 25 % razred (po pravici povedano se mi ne da gledat, kakšna lestvica velja za letos).
Isto je z izplačilom regres, pri katerem bi bilo prav, da se odvede dohodnina na osnovi davčnega razreda celoletnih prihodkov, ne pa samo od višine regresa, ki je ponavadi manjši in zato kot sam dohodninsko manj obremenjen.

clock-img

20.03.2008, 09:16

clock-img

karamela

pencil-img

645

Ne da ne znajo računat - namenoma narobe računajo, da imajo zaposleni višje neto plače, ko pa morajo doplačat dohodnino,

Ja to pa tudi verjam, da je čisto možno da je  tako.

clock-img

20.03.2008, 10:34

clock-img

didikaa

pencil-img

163

no to je tak...lestvice za odmero dohodnine sprejemajo v dz in tam imajo vsi lepe plače zato to tak narihtajo...in potem vedno pride tak da tisti ki majo itaq že slabe plače pri dohodnini še doplačajo tisti ki pa majo vredu plače pa še dobijo vrnjeno tak je to...odvisno kolk akontacije dohodnine imaš pri plači obračunane... naša direktorca ma veliko plačo za današnje razmere pa dobi letos še 1300 eur nazaj...ampak drugo leto bo še huje kr je nova lestvica dohodnine že znana oz se že obračunava pri plačah...
mi imamo par takih primerov ki jih delodajalec da veliko plačo da se mu obračuna velika akontacija dohodnine in potem jim tisto neto izplačilo vrnejo do dejanske plače... boljše je za delodajaca ker ima to v stroških boljše je za delavca ker dobi kakršen koli kredit pa še dohodnino konc leta vrnjeno...

~¤NikoLi niSmo taKo vELiki,da nE bi mogLi biTi šE vEčji¤~

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem