Ko sem diplomirala, je oče rekel, da ni nikoli pričakoval, da bom faks naredila.
To vzemi kot kompliment! MOja mami tudi misli, da bi morala učit v OŠ, ker sem za to po njenem nadarjena... To, da večina drugih ljudi meni, da bi me "bilo malo škoda samo zato", da bi lahko še kaj naredila v življenju, ne samo prenašala znanja naprej, tega niti pod razno noče slišat

. Pa sploh ne podcenjujem poklica učiteljice, da smo si na jasnem, samo jaz si želim delat nekaj drugega.
Ona ma svoje ideje, kdo je za kaj in je ne bo skala premaknila. Moja sestra je nadarjena za pisanje in ona super piše, jaz pa seveda ne. To, da ljudje navadno kar radi preberejo, kar napišem (vsaj tak občutek imam), da se jih veliko nasmeje zraven, pa da sem mela pri isti učiteljici v srednji šoli precej boljše ocene pri slovenščini (ki so bile v gl. iz pisanja esejev) kot moja sestra... to nima nobene veze in nobene teže pri njej. To so pač racionalni argumenti, k nimajo v njeni glavi kaj počet

.
Ona je pač odločena, za kaj je kateri otrok. Sem ji probala ene parkrat povedat to, ko je non stop težila s tem poučevanjem, pa sem videla, da je vse skup bob ob steno. Je rekla, da mi še ni povedala, da so njene sodelavke crkavale od smeha in jim je bilo strašno zanimivo, kar sem pisala njej v mailu iz potovanja (ala potopis za domačo rabo). Ampak mislim, da njej to ne potegne, ker ima pač zabetonirano v glavi, kdo je za kaj, p ateg ne bomo spremenili. Sem pa vsaj to dosegla, da mi zdaj ne upa več težit, da bi morala it v šolo

, to je tudi nekaj

.
Pusti jih, brez veze se sekirat zato, glavno da veš, da nimajo prav!
Zadnjič pa sem srečala sosedo iz mladih let in je bila fuuuul začudena, da sem toliko dosegla v življenju. Ker kao sem bila kot otrok obupna... je mama o meni govorila, da bo srečna, če bom poklicno šolo naredila.
MOja mami, ko me je peljala na sprejemne izpite v glasbeno šolo, je čisto vsem, s katerimi se je v tistem času pogovarjala, govorila, da ne ve, zakaj me sploh pelje, ker itak nimam posluha in sem totaln netalentirana... Tudi tisti dan, tudi 5 min. pred izpiti in seveda tudi vpričo mene

. Jah, kaj čmo, eni niso najbolj taktni

. Pa mi ni hotela nič slabega, samo moja mami pač ni najbolj zrela oseba - in ker ni hotela imet nobenih pričakovanj, je pač tako odreagirala - ni pa pomislila, kako lahko to vpliva na otroka, ker je pač malo nezrela. NO, izpite sem naredila 100% brez ene same napake, mami se je potem strašno čudila, kako to, da sem vse prav naredila (je bila zraven, ker smo bili takrat še mali) in ji ni in ni bilo jasno. Meni pa ni bilo jasno, kaj se ji zdi tako čudno - saj se mi sploh ni zdelo nič tako težkega.
Tudi kasneje, ko mi pri klavirju ni najbolj šlo (ravno zato, ker sem imela strašno tremo), mi je ves čas govorila, da naj neham... No, naredila sem OŠ za klavir in kitaro in sem v zadnjem letniku SŠ za kitaro... Včasih pač ne smeš poslušat staršev

. Mimogrede - na kitaro sem se vpisala kasneje, konec OŠ, ko ona ni imela več takega vpliva in nisem imela nobenih problemov pri kitari, mi je super šibalo, ker pač nisem imela take treme...
Saj ti starši nočejo nič slabega, samo včasih so pač še tako nezreli, da ne morejo prav reagirat, ker enostavno ne vidijo situacije, ne znajo zaščitit svojih otrok, ne znajo imet bolj zrelo radi. Ampak radi te imajo vseeno - kolikor in kakor pač lahko... Vzemi, da je to največ, kar so zmožni dat in jim bodi hvaležna za tisto, kar so ti dali dobrega, za slabo pa si pač reči, da niso znali in zmogli drugače... Je veliko lažje živet, verjemi

.