cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Dva recepta-dve ideji

clock-img

07.08.2007, 08:42

clock-img

Anonimen

za naše malčke,ki sem ju našla v našem lokalnem časopisju.

Otroška pita (brez pecilnega praška)
Za 5 oseb potrebujemo: 2 dl (1 skodelica) pol bele ali še bolje polnozrnate moke, 2 dl (1 skodelica) rjavega sladkorja, 2 dl (1 skodelica) pšeničnega zdroba (ne instant), 1 kg olupljenih breskev, marelic, jabolk ali drugega sezonskega sadja. Za preliv: 3 dl sladke smetane ali mleka, 3 drobna jajca, 3 žlice oljčnega olja.
Sladkor, presejano moko in presejan zdrob zmešamo v suho zmes. Pekač iz porcelana namažemo z oljčnim oljem ali maslom. Vanj vsujemo polovico pripravljene zmesi. Nanjo zložimo naribano ali narezano sadje, posujemo z drugo polovico zmesi in prelijemo s prelivom, ki ga pripravimo iz razžvrkljanih jajc in smetane ali mleka. Pečemo 45 minut na 200 stopinj Celzija.

Korenčkova juha z zdrobom
Za pet oseb potrebujemo: 1 liter vode ali juhe, žličko oljčnega olja in pol žličke masla, 10 dag očiščenega korenja, 2 žlici pšeničnega zdroba, 2 drobni jajci, 2 žlici parmezana, malo peteršilja.
To je hitra, okusna, zdrava in poceni juha za vso družino.
Rdeč in rumen korenček očistimo in naribamo. V kozici do mlačnega segrejemo maslo in dobro oljčno olje. Dodamo korenje in pšenični zdrob. Kratek čas dušimo, zalijemo s toplo vodo ali juho, solimo in kuhamo 20 minut, da se zdrob skuha. Posebej stepemo jajce, dodamo sveže nariban parmezan in zlijemo v vrelo juho. Vmes neprestano stepamo, da se jajce enakomerno pomeša v juho. Odstavimo in potresemo s sesekljanim peteršiljem.

clock-img

14.08.2007, 15:57

clock-img

Yasminka

pencil-img

549

Sem pravkar spekla pito in je odlična. Vzela sem fige (malce bolj zrele).
Mogoče jo je potrebno malo prepikat, da se sestavine enakomerno navlažijo (sploh če je sadje bolj čvrsto, z manj tekočine).
user posted image user posted image user posted image neva

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem