writing-img

Dvojni presejalni test

clock-img

11.12.2010, 13:46

clock-img

Anonimen

Pozdravljene  punce!                                                                                                         Opravicujem se,ker sprasujem,mogoce katera ve,ali je mozno opravljati dvojni presejalni test neodvisno od nuhalne v 15.tednu!Odkriva ta test okvare plodu,v primeru da te so? LP                                                                                                            

clock-img

11.12.2010, 14:06

clock-img

Anonimen

oravicujem se:PRAVILNO JE:Dvojni hormonski test krvi!!

clock-img

11.12.2010, 14:23

clock-img

tanjusi

pencil-img

3353

Pozdravljene  punce!                                                                                                         Opravicujem se,ker sprasujem,mogoce katera ve,ali je mozno opravljati dvojni presejalni test neodvisno od nuhalne v 15.tednu!Odkriva ta test okvare plodu,v primeru da te so? LP

Dht brez nuhalne ne pomeni nič! Navadno se opravi na isti dan kot nuhalna, od katerega do katerega tedna pa je možno pa ne vem točno, po moje je najbolje da malo pogledaš pri Pušenjaku je bilo že veliko o tem napisano...Okvare plodu, pa še to le kromosomske odkrije le amniocenteze..
Moj primer :Imela sem dobro nuhalno , ki jo je dht katastrofalno pokvaril, prej 1:1257, potem po dht 1:30 , pri 35 letih , pripadla amniocenteza ki pa je pokazala da je plod kromosomsko zdrav...

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

clock-img

12.12.2010, 08:23

clock-img

aprilčica07

pencil-img

4130

Ko je Tanjusi že napisala. Dela se v kombinaciji z nuhalno. Sam po sebi ne pove veliko. Jst sem ga delala, ker je bla nuhalna porazna, dht pa glih malenkost bolši. Itak sem pol šla na amnio in je blo Hb vse ok.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

clock-img

12.12.2010, 21:06

clock-img

butt3rfly

pencil-img

647

evo, jst sm mela nuhalno 2 dni nazaj pri 12ih tednih + 2 dni. izmerili so mi 2,3 mm, verjetnost nekje okoli 1:2000 (stara sem 26 let) in mi je priporočila še DHT, ki sem ga opravila kar takoj po nuhalni. nekak imam občutek, da bo test pokazal še slabši razultat. itak me kr malo zdej skrbi, ko čakam na rezultate.

clock-img

13.12.2010, 10:53

clock-img

matejast

pencil-img

95

Tud jaz sem imela nuhalno prejšnji četrtek in, ker je rezultat slab mi je rekla, da naj grem dat še kri za dvojni presejalni test in prav opozorila me je, da moram dat kri še isti dan oz. vsaj naslednji, tako, da neodvisno od nuhalne mislim, da tega testa ne moreš delat. Če si zelo v skrbeh, da bi bilo lahko kaj narobe oz. so bili rezultati nuhalne slabi greš v 16. tednu lahko na amniocentezo, kjer zagotovo izveš če so kakšne kromosomske napake. Sama se odločam, ker je bil rezultat pri nuhalni slab in imam občutek, da tudi če bo dvojni presejalni pokazal mal bolš, da še zmeraj ne bom mirna user posted image  A imate izkušnje z amnio- kje ste jo delale, koliko stane?

clock-img

13.12.2010, 17:12

clock-img

aprilčica07

pencil-img

4130

matejast: če imaš rezultat 1:300, oziroma manj, ti amniocenteza itak pripada. Sama sem jo opravila v LJ, sem imela NS 2,9, tveganje pa 1;36, po dvojnem testu pa 1: 123, kar je blo pa še vseeno slabo in pod kritično mejo. No, amniocenteza je pokazala, da je z detecem vse ok. user posted image

< Sporočilo je popravil aprilčica07 -- 13.12.2010 17:13:03 >

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

clock-img

14.12.2010, 15:55

clock-img

butt3rfly

pencil-img

647

evo, dons sm dobla rezultate od DHT in morm rečt, da sem zelo pomirjena, ker so le-ti dosti zmanjšali verjetnost za kako kromosomsko napako. verjetnost zanjo se je iz 1:2000 zmanjšala na 1:13000. hvalabogu, da je konec skrbi.

clock-img

14.12.2010, 15:58

clock-img

tanjusi

pencil-img

3353

A imate izkušnje z amnio- kje ste jo delale, koliko stane?

v Mariboru, brezplačno zaradi slabe nuhalne... Vse ok, zdravniki ok strokovno opravljen poseg...

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem