IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa
No, meni pa se to kar ti naštevaš sploh ne zdi pozitivno.
Je pa res, da imam jaz dva otroka in vidim kako veliko je starejši pridobil odkar ima mlajšega sorojenca.
Bolj se zaveda, da ni edini na svetu, da se ne vrti vse okrog njega, da mami in oči ne moreta biti vedno samo njemu na razpolago, ker če zdaj pomislim za nazaj, se je dokler je bil edini vse preveč vrtelo samo okrog njega. Otrok se mora naučiti, da je treba kdaj tudi počakati in tudi prilagajanje drugim ni slaba stvar.
Midva z bratom imava odličen odnos. Pri 18ih sta umrla oba starša in vedno znova sem hvaležna, da imam brata, ker bi drugače bila sama na svetu.
Pri večjem številu sorojencev pa ni edina prednost to, da jim ni dolgčas, lepo te prosim.
Ne rabiš bit pokroviteljska, ker ni edino tvoje mnenje pravilno. Mnenje pomeni, da ima vsak svojega.
Mislim pa da si malo pomešala hruške in jabolka pri mojem postu. Ne vem namreč kje sem napisala, da moj otrok takoj dobi vse in ne rabi čakati v vrsti. Napisala sem, da sem STAROSTNo ni treba prilagajat mlajšemu ali starejšemu sorojencu. Kar pomeni skozi moje oči, da so določene stvari, za katere je naprimer 1 letnik premajhen, 5 letnik pa prevelik ali ravno prav.
Tudi po tvoji teoriji bi vsi edinci bili razvajeni in nevajeni čakat, ker bi bili središče sveta. Si upam trditi, da je moj sin dosti bolj vzgojen kot marsikateri otrok, ki ima več bratov in sester, namreč zato, ker za to, da se otrok zaveda, da se svet ne vrti okoli njega, še zdaleč ne potrebuje sorojenca.
Torej, če zaključim, vsak bo zagovarjal svoje, ni pa nobene potrebe po tem, da se zdaj bockamo kdo ima bolj prav. Ker nima nihče. Iz moje strani pač, se edincu godi bolje.
Ps. zakaj je slabo, če ima otrok več kvalitetnega časa s starši kot če bi le tega starši delili na več otrok?
Se bom kar strinjala s tem.
Sama sem edinka in daleč od tega, da bi bila razvajena. Sem v bistvu zelo strogo vzgojena, vcepljene so mi bile prave vrednote, Svojo prvo težko pričakovano barbiko sem dobila pri nekje 12 letih, svoje gorsko kolo sem čakala 7 let in tako naprej, medtem ko so imele sošolke in sošolci, ki niso bili edinci, mnogo več igrač, celo denarja za sladkarije in cocacolo. Pa ni razlog v slaben standardu naše družine. Do 19. leta sem morala biti ob 22h doma, čeprav sem nekajkrat prišla zgodaj zjutraj. Od končane osnovne šole pa do končane gimnazije sem morala delati kar precejšen del počitnic v podjetju, kjer je zaposlen moj oči. Toliko o razvajenosti. In daleč od tega, da bi bila kot osebnost egocentrična, egoistična, narcisoidna in mislila, da sem središče sveta. Nisem pa pogrešala bratca ali sestrice, ker jih pač ni bilo. In se tudi ne počutim prikrajšano. Moji starši so imeli pač razlog, da sem edinka, o katerem nikoli nisem premišljevala, ali je tehten ali ne, pravičen ali nepravičen, utemeljen ali neutemeljen.
So edinci, ki so razvajeni, srečni ali pa trpinčeni, in so družine z večimi otroki, ki so prav tako razvajeni, srečni ali pa prav tako trpinčeni.