IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
Vsekakor je lahko ženska ravno tako dobra vojakinja kot je moški, ampak s to razliko, da bo morala ženska več in bolj trdo delati, da bo dosegla isto stopnjo kot moški. Tu govorim o fizični pripravljenosti.
V preteklosti ko je bilo vojskovanje res boj moža na moža, je fizična moč bila odločilen dejavnik na bojišču. Danes so se pa metode vojskovanja bistveno spremenile, za pošiljanje preciznih daljinsko vodenih izstrelkov pa ne potrebuješ mišičnjaka, ki ti bo pretekel 800m, z 40-kilskim rukzakom na hrbtu. Jaz bi rekla, da je bistveno, da delo opravi za to najbolje usposobljen posameznik, ni pa važno ali je to moški ali ženska. Je pa res, da je vojaška organizacija še vedno v veliki večini moška institucija in so priložnosti, ki jih ženska dobi ali pa ne, odvisne od moških.
čeprav vem, da bi mnoge želele verjeti temu.. na žalost ni tako.. ženska ne more biti enakovredna vojakinja moškim.. ker je po naravi šibkejši spol.. in te šibkosti se pač ne da natrenirat..
kar se pa tiče moderne vojne in vojskovanja, je pa velik del fizičnega boja prevzel računalnik, ki nadzira satelitsko vodene izstrelke..
vsak vojak mora pa nesti 40kilski rukzak v boj slej kot prej

in tukaj ženska pač podleže.. saj ni to nič slabega.. ampak tako je naredila narava..
Kljub moji želji, da bi bili enakopravni, pa tudi jaz moram priznati, da nismo. Saj smo že v biološki osnovi različni. In to, da mi lahko rojevamo, oni pa ne, je en VEEEEEELIK privilegij.
Vse ostale delitve na M in Ž so pa izključno kulturno pogojene.
no tukaj se delno strinjam.. ne strinjam se pa, da je edina biološka različnost rojevanje.. jih je veliko.. od reakcije na določeno stvar.. do pogleda na razmesarjena trupla npr.. tukaj imajo moški možgani in ženski možgani drugačne reakcije.. kar je spet gensko določena stvar.. in pri teh reakcijah se moški razlikujejo od žensk..
imamo drugačen pogled in drugače reagiramo v kriznih situacijah.. (ne govorim boljše - slabše.. ampak drugače)..
telesno smo precej drugače zasnovani, kar je spet rezultat delitve dela.. ipd ipd ipd..
večina vrst sesalcev ima moški spol za lovce in branitelje gnezda.. tako je spol tudi zgrajen.. ženski spol pa skrbi za gnezdo in potomce.. pri nas je bilo isto, dokler ni civilizacija in denar zadevo malo obrnila..
vsekakor smo pa zasnovani kot druge živalske vrste.. saj smo le del njih..