writing-img

Enostavna čokoladna torta

clock-img

25.01.2012, 21:30

clock-img

Daschi

pencil-img

1037

A ima kera kak dober recept? Da je enostaven, pa da je dobra. Zaher, nutelina? Kar koli? Priti pliz, hči bo imela RD in hoče letos čokoladno in ne sadne.

_____________________________

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

clock-img

25.01.2012, 21:43

clock-img

Anonimen

Tale je bomba pa precej enostavna:


Biskvit, po temle receptu (pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah od 35 do 40 minut):
5 jajc (sneg posebej, rumenjaki posebej)
25 dag sladkorja
20 dag moke
5 dag kakava
1 pecilni prašek
1 dl vode
1 dl olja

Ena plast in okoli in okoli sem jo pomazana s čokoladno kremo (recept od Jessy):
0,33 rastlinske smetane (Pomurske mlekarne)
100g jedilne čokolade
0,6dl mleka

Ena plast je bila pa namazana z marelično marmelado.

Plasti biskvita sem pa dodatno še namočila z mlekom v katerega sem zamešala par kapelj višnjeve arome.

Oblila sem jo pa s temle čokoladnim prelivom:
300 g mleti sladkor,
250 g jedilna čokolada,
120 g voda
Vse sestavine skupaj zavremo, kuhamo do 104°C, med mešanjem ohlajamo in oblijemo
torte.

clock-img

25.01.2012, 21:48

clock-img

Daschi

pencil-img

1037


IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Tale je bomba pa precej enostavna:


Biskvit, po temle receptu (pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah od 35 do 40 minut):
5 jajc (sneg posebej, rumenjaki posebej)
25 dag sladkorja
20 dag moke
5 dag kakava
1 pecilni prašek
1 dl vode
1 dl olja

Ena plast in okoli in okoli sem jo pomazana s čokoladno kremo (recept od Jessy):
0,33 rastlinske smetane (Pomurske mlekarne)
100g jedilne čokolade
0,6dl mleka

Ena plast je bila pa namazana z marelično marmelado.

Plasti biskvita sem pa dodatno še namočila z mlekom v katerega sem zamešala par kapelj višnjeve arome.

Oblila sem jo pa s temle čokoladnim prelivom:
300 g mleti sladkor,
250 g jedilna čokolada,
120 g voda
Vse sestavine skupaj zavremo, kuhamo do 104°C, med mešanjem ohlajamo in oblijemo
torte.



Ej, najlepša hvala!

Samo tole odebeljeno mi povej, to vse skupaj zmešaš in nad paro stopiš?

_____________________________

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

clock-img

25.01.2012, 21:52

clock-img

Anonimen

Smetano najprej daš v posodo in miksaš in ko se začne gostit, dodaš naribano čokolado (čeprav jaz dam najraje kar 2 žlici nutele pa je tut super) in ko je vse skupaj lepo trdo, dodaš še malo mleka in čisto počasi zmešaš v gladko kremo. Pa fajn je če krema pred mazanjem malo v hladilniku stoji.
Pa glej, da oblate res fajn namočiš z mlekom (dober deci mleka na vsakega), ker potem pride res super sočna ... skratka, odlična user posted image

clock-img

25.01.2012, 21:55

clock-img

Daschi

pencil-img

1037


IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Smetano najprej daš v posodo in miksaš in ko se začne gostit, dodaš naribano čokolado (čeprav jaz dam najraje kar 2 žlici nutele pa je tut super) in ko je vse skupaj lepo trdo, dodaš še malo mleka in čisto počasi zmešaš v gladko kremo. Pa fajn je če krema pred mazanjem malo v hladilniku stoji.
Pa glej, da oblate res fajn namočiš z mlekom (dober deci mleka na vsakega), ker potem pride res super sočna ... skratka, odlična user posted image




V imenu hčere - hvala!user posted image

_____________________________

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

clock-img

25.01.2012, 21:57

clock-img

Anonimen

Najprej jo speci in probaj, pol pa se zahvaljuj, če ti bo še do tega ... LOL ... skratka poročaj, našim je bila namreč vsem zelo všeč.

clock-img

25.01.2012, 22:05

clock-img

Daschi

pencil-img

1037


IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Najprej jo speci in probaj, pol pa se zahvaljuj, če ti bo še do tega ... LOL ... skratka poročaj, našim je bila namreč vsem zelo všeč.



Okej, bom sporočila. user posted image

_____________________________

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

clock-img

26.01.2012, 10:20

clock-img

kajalin*

pencil-img

1402

Nutelina, garant rata in ful dobra.To pišem js k nimam pojma drugač o peki,hehehe
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3603
v smetano za nadev daj krem fix, da se lepo strdi !

clock-img

26.01.2012, 11:49

clock-img

Sacherca

pencil-img

1887

http://www.kulinarika.net/recepti/5691/sladice/cokoladna-torta-noa/

Jaz sem tole ze delala in nam je bila zelo dobra. Nutelina nam pa ni bila vsec...

clock-img

31.01.2012, 19:11

clock-img

witto

pencil-img

1014

Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašala. V planu imam delat nutella torto, pa me zanima, če ima katera izkušnje, namreč zanima me, katera smetana gre notri, ali hulala ali morda od lj. tista za stepanje? In pa še to, ko sem brala na kulinariki recept, je bilo na koncu pripisano, da naj se uporablja original nutella, ker drugače ni to to. hmmmm torej tista v napr.šparu, tušu.... ni original? Se jo da morda dobit v mullerju?

clock-img

31.01.2012, 19:21

clock-img

Anonimen

Pomoje je z original Nutello mišljeno, da se da notri Nutella in ne kaka vikikrema al kaj takega ... če imaš pa v bližini Mülerja, pa le tam kupi Nutello, ker je boljšega okusa kot pa v drugih trgovinah.

clock-img

31.01.2012, 19:26

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: witto

Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašala. V planu imam delat nutella torto, pa me zanima, če ima katera izkušnje, namreč zanima me, katera smetana gre notri, ali hulala ali morda od lj. tista za stepanje? In pa še to, ko sem brala na kulinariki recept, je bilo na koncu pripisano, da naj se uporablja original nutella, ker drugače ni to to. hmmmm torej tista v napr.šparu, tušu.... ni original? Se jo da morda dobit v mullerju?



smetano lahko daš pol rastlinske in pol ta prave, ne dat samo Hulala, ki je ogabna oz okus je nekaterim ok, ni pa to niti s od smetane. Če jo fajn stepeš, se spremeni v stiropor,bljak.

Jaz dam pol pol, da je agregatno stanje ok, da se ne scedi krema, lahko daš pa tudi samo ta pravo, pa kremfiks noter, pa bo tudi ok.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

31.01.2012, 19:28

clock-img

Anonimen

Aja, smetano pa jaz uporabljam rastlinsko od Pomurskih mlekarn in je ful fajn.

clock-img

31.01.2012, 20:44

clock-img

witto

pencil-img

1014

Punce hvala za nasvete. V nedeljo praznujemo 3 rojstni dan našega malega škratauser posted image , je že cel neučakan, komaj čaka, da upihne TLI svečkeuser posted image , pa sem se odločila, da bom kar sama letos naredila torto. Upam, da mi bo uspelo kaj lepega spackatuser posted image

clock-img

01.02.2012, 08:50

clock-img

tosja

pencil-img

3706


IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Pomoje je z original Nutello mišljeno, da se da notri Nutella in ne kaka vikikrema al kaj takega ... če imaš pa v bližini Mülerja, pa le tam kupi Nutello, ker je boljšega okusa kot pa v drugih trgovinah.




Priporočam bolj zdravo obliko s trsnim sladkorjem -
TIGER CREME nuss-nougat-creme, znamke RAPUNZEL user posted image user posted image

clock-img

01.02.2012, 09:18

clock-img

tosja

pencil-img

3706


IZVIRNO SPOROČILO: Daschi

A ima kera kak dober recept? Da je enostaven, pa da je dobra.



Novi, še ne preizkušeni recepti. Če bo katera poskusila - ocene!!!user posted image
Čez 2 meseca bom tud jaz preizkusilauser posted image

DVAKRATNA ČOKOLADNA TORTA
-sestavine za 16 kosov-

-100g mlečne čokolade
-1 žlička instant kave
-1 žlica mrzle vode
-120 g masla
-100 g sladkorja
-3 jajca
-40 g moke
-1 žlička pecilnega praška
-100 g mletih mandljev

ZA KREMO:
-400 g kremnega sira
-150 g polnomastnega jogurta
-50 g čokolade v prahu
-75 ml polnomastnega mleka
-2 lističa želatine
-4 žlice vode

ZA OKRAS:
-100g temne čokolade

PRIPRAVA:
1. Pečico segrejemo na 170 stopinj. Pekač s premerom 26 cm dobro namastimo in obložimo dno s peki papirjem.
2. Čokolado stopimo nad parno kopeljo. Kavo razmešamo v vodi. Zmešamo maslo in sladkor in počasi dodamo jajca. Vmešamo kavo in stopljeno čokolado ter moko, ki smo ji dodali mandlje in pecilni prašek.
3. Testo vlijemo v pekač in pečemo 35 min. Pečeno postavimo na hladno.
4. Sir, jogurt, mleko in čokolado v prahu zmešamo. Želatino namočimo v hladni vodi. Segrejemo 4 žlice vode in ji dodamo želatino. Odstavimo z ognja.
5. Štiri žlice sirove mase zmešamo z želatino in potem vse skupaj vlijemo k preostalemu siru.
6. Na tortno dno vlijemo čokoladno maso in postavimo na hladno.
7. Preden postrežemo, torto potresemo z ostružki in sladkorjem v prahu.



ČOKOLADNA KREMNA TORTA

SESTAVINE:
-1 biskvitno tortno dno s premerom 23 cm (kupljeno) - še bolje doma spečenouser posted image
- 225 g sladkorja
- 5 jajc
- 7 rumenjakov
- 1,5 žlice kakava
- 300 ml sladke smetane
- 150 g masla
- 375 g čokolade

PRIPRAVA:
1. Okrogel pekač z visokim robom obložimo s papirjem za peko in nnaaj položimo biskvit.
2. Za čokoladno kremo zmešamo nad vodno kopeljo 12 rumenjakov, 75 g sladkorja, kakav in smetano. Mešamo toliko časa, da je masa dovolj gosta, da se prime hrbta žlice.
3. Odstavimo z ognja ter vmešamo maslo in čokolado.
4. Beljake stepemo v sneg skupaj s preostalim sladkorjem in ga dodamo v čokoladni zmesi. Maso vlijermo na biskvitno dno v pekaču, pokrijemo in čez noč pustimo v hladilniku.
5. Po želji okrasimo torto s čokoladnimi ostružki.



ČOKOLADNA TORTA Z RDEČO PESO

SESTAVINE:
-120 g čokolade v prahu
-270 g moke z dodatkom za vzhajanje (npr. Boni)
-240 g sladkorja
-4 jajca
300 g kuhane in olupljene rdeče pese
1 žlička vanilijeve esence
-120 g čokolade
-150 g masla

ZA KREMO:
-500 g sira maskarpone
-60 g masla
-200 g sladkorja v prahu
-1/2 žličke vanilijeve esence


PRIPRAVA:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Namastimo pekač za torte s premerom 25 cm.
2. Presejemo čokolado v prahu, moko in sladkor. Posebej stepemo jajca. Peso sesekljamo v električnem mešalniku in jo dodamo stepenim jajcem. Vlijemo še vanilijev ekstrakt.
3. Na vročem maslu stopimo čokolado in jo dodamo moki skupaj z rdečo peso. Dobro zmešamo, potem vlijemo v pekač in pečemo 1 uro. Postavimo na hladno.
4. Za kremo zmehčamo maslo, dodamo maskarpone in vanilijo. Vmešamo sladkor v prahu in stepamo, da dobimo kremasto zmes.
5. Ko se biskvit ohladi, ga prerežemo na pol po dolgem ter namažemo s kremo med slojema in na vrhu.


DOBER TEK!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem