IZVIRNO SPOROČILO: Daschi
A ima kera kak dober recept? Da je enostaven, pa da je dobra.
Novi, še ne preizkušeni recepti. Če bo katera poskusila - ocene!!!
Čez 2 meseca bom tud jaz preizkusila
DVAKRATNA ČOKOLADNA TORTA
-sestavine za 16 kosov-
-100g mlečne čokolade
-1 žlička instant kave
-1 žlica mrzle vode
-120 g masla
-100 g sladkorja
-3 jajca
-40 g moke
-1 žlička pecilnega praška
-100 g mletih mandljev
ZA KREMO:
-400 g kremnega sira
-150 g polnomastnega jogurta
-50 g čokolade v prahu
-75 ml polnomastnega mleka
-2 lističa želatine
-4 žlice vode
ZA OKRAS:
-100g temne čokolade
PRIPRAVA:
1. Pečico segrejemo na 170 stopinj. Pekač s premerom 26 cm dobro namastimo in obložimo dno s peki papirjem.
2. Čokolado stopimo nad parno kopeljo. Kavo razmešamo v vodi. Zmešamo maslo in sladkor in počasi dodamo jajca. Vmešamo kavo in stopljeno čokolado ter moko, ki smo ji dodali mandlje in pecilni prašek.
3. Testo vlijemo v pekač in pečemo 35 min. Pečeno postavimo na hladno.
4. Sir, jogurt, mleko in čokolado v prahu zmešamo. Želatino namočimo v hladni vodi. Segrejemo 4 žlice vode in ji dodamo želatino. Odstavimo z ognja.
5. Štiri žlice sirove mase zmešamo z želatino in potem vse skupaj vlijemo k preostalemu siru.
6. Na tortno dno vlijemo čokoladno maso in postavimo na hladno.
7. Preden postrežemo, torto potresemo z ostružki in sladkorjem v prahu.
ČOKOLADNA KREMNA TORTA
SESTAVINE:
-1 biskvitno tortno dno s premerom 23 cm (kupljeno) - še bolje doma spečeno
- 225 g sladkorja
- 5 jajc
- 7 rumenjakov
- 1,5 žlice kakava
- 300 ml sladke smetane
- 150 g masla
- 375 g čokolade
PRIPRAVA:
1. Okrogel pekač z visokim robom obložimo s papirjem za peko in nnaaj položimo biskvit.
2. Za čokoladno kremo zmešamo nad vodno kopeljo 12 rumenjakov, 75 g sladkorja, kakav in smetano. Mešamo toliko časa, da je masa dovolj gosta, da se prime hrbta žlice.
3. Odstavimo z ognja ter vmešamo maslo in čokolado.
4. Beljake stepemo v sneg skupaj s preostalim sladkorjem in ga dodamo v čokoladni zmesi. Maso vlijermo na biskvitno dno v pekaču, pokrijemo in čez noč pustimo v hladilniku.
5. Po želji okrasimo torto s čokoladnimi ostružki.
ČOKOLADNA TORTA Z RDEČO PESO
SESTAVINE:
-120 g čokolade v prahu
-270 g moke z dodatkom za vzhajanje (npr. Boni)
-240 g sladkorja
-4 jajca
300 g kuhane in olupljene rdeče pese
1 žlička vanilijeve esence
-120 g čokolade
-150 g masla
ZA KREMO:
-500 g sira maskarpone
-60 g masla
-200 g sladkorja v prahu
-1/2 žličke vanilijeve esence
PRIPRAVA:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Namastimo pekač za torte s premerom 25 cm.
2. Presejemo čokolado v prahu, moko in sladkor. Posebej stepemo jajca. Peso sesekljamo v električnem mešalniku in jo dodamo stepenim jajcem. Vlijemo še vanilijev ekstrakt.
3. Na vročem maslu stopimo čokolado in jo dodamo moki skupaj z rdečo peso. Dobro zmešamo, potem vlijemo v pekač in pečemo 1 uro. Postavimo na hladno.
4. Za kremo zmehčamo maslo, dodamo maskarpone in vanilijo. Vmešamo sladkor v prahu in stepamo, da dobimo kremasto zmes.
5. Ko se biskvit ohladi, ga prerežemo na pol po dolgem ter namažemo s kremo med slojema in na vrhu.
DOBER TEK!