Mi imamo neko staro varianto konvekcijske pečice in je v uporabi vsaj 3x tedensko. V bistvu vse pečemo v njej, največ pa meso, ker se peče brez masti, pa še maščoba iz mesa odteče na dno. Ko vidiš, koliko ima eno piščančje bedro, kupljeno pri mesarju ali pa v Mercatorju, maščobe v sebi, te kar mine, da bi ga še kdaj kako drugače pripravljal
Za pecivo je mogoče malo bolj nerodna, ker je okrogla in ne prav velika. Sicer pa mi nikoli ne pečemo več stvari naenkrat, razen seveda če namerno pečemo npr. meso s kakšno zelenjavo. Meni namreč ni všeč, da se vonjave premešajo.
Največji plus te pečice pa je čiščenje.

Vse, razen pokrova, enostavno vržem v pomivalni stroj.

Samo da ni tistega grozljivega čiščenja klasične pečice
V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)