cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Flekci suhe kože po telesu

clock-img

15.02.2006, 22:23

clock-img

tincci

pencil-img

1430

A jih vaši sončki tud imajo? Pri nas se je začelo z enim suhim flekcom kože na čelu, zdaj pa jih ima po telesu vsak dan več. Taka suha hrastica zgleda... prov boga se mi zdi. Imam sicer eno v lekarni zmešano kremo, ki mi jo je dala pediatrinja za občutljivo kožo, pa ne pomaga kaj dosti. A je to od suhega zraka ali mogoče kaka alergija, na mehčalec npr., ga dodajam čisto malenkost že kar kak mesec? Hm... Jo pa kopam 2-3 na teden pa vsakič z oljem namažem... se mi prav smili... sej je nič ne boli, ampak ful je te suhe kože.. 

clock-img

15.02.2006, 22:28

clock-img

janjamodra

pencil-img

21

Tudi naš je imel podoben problem. Pediater je rekel, da je verjetno alergičen na mleko (Comformil), in priporočal Bebo H.A. Predpisal nam je tudi eno kremo, ki so jo zmešali v lekarni in Linolino oljno kopel. Od takrat naprej ima zelo lepo kožo.
                         Lep pozdrav!

clock-img

15.02.2006, 22:52

clock-img

eva1

pencil-img

4835

Ja pri nas ima flekce po ličku in po trebušku(ponavadi spi na trebuščku), mažem s kremcami pa nič ne pomaga-se je pa začelo to z mrazom in ogrevanjem...jaz imam isto, ful občutljivo kožo...baje pomaga ribodermin, ga morm it kupit, pa bomo vidli!

clock-img

15.02.2006, 22:57

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

pomaga Linola fett krema in Linola kopel, kremo lahko kupiš v lekarni ali pa ti zdravnik napiše recept za linolo z olivnim oljem in ne plačaš nič user posted image  

pri nas komzumiramo vsak mesec kr pol kilsko iz lekarne user posted image

clock-img

16.02.2006, 09:38

clock-img

Anonimen

Veliko otročkov ima tak problem.
Namesto,da kupujete raznorazne izdelke v lekarnah,zakaj si ne nabavite
liter olivnega olja in izvajate oljne kopeli.V steklenico naliješ pol
vrele vode in dodaš tri do štiri žlice olivnega olja,fajne pretreseš počakaš,da se
ohladi do primerne temperature in s tem okopaš otročka.Z vatko ali kakšno mehko krpico ga kopaš z to raztopino.Ne splakuj z vodo.
Naša voda je polna klora,ki načne PH kože in jo izsuši.Ko je opran ga popivnaš,
ne drgnit z grobimi brisačami.In na koncu namažeš z kremo,ki
jo je priporočil zdravnik.

clock-img

16.02.2006, 10:33

clock-img

Dejča

pencil-img

1332

Tudi pri naši se je začelo tako, potem pediatrinja ugotovila atopični dermatitis. Marca imamo testiranje na alergijo na mleko, jajca ...

clock-img

16.02.2006, 10:48

clock-img

Anonimen

Saj ga ima naš tudi,že dokazanega,zato pa so primerne kopeli z olivnim oljem,seveda pa namazat z kremo,ki ti jo predpiše dermatolog.

clock-img

16.02.2006, 11:04

clock-img

petraz

pencil-img

1328

Mogoče pa imate eno od oblik dermatitisa, preberi si malo v knjigah. Tudi naš je imel en flekec na obrazu, zelo suha koža, rdeče barve, nato pa smo ugotovili, da ima seboroični dermatitis. Res, ni se za šaliti s tem. Pediatrinja mi je rekla, da se lahko to raznese po celem telesu. In prav pri prijateljici se je to zgodilo, tako da je njihov tamali dobil atopični dermatitis in se je celo zdravil v bolnici. Žal, pa ne pomaga vsaka krema, lahko samo izgine za kratek čas in se potem pojavi nazaj. Preberi si kaj smo že pisale o tem na tem forumu. user posted image

clock-img

16.02.2006, 11:58

clock-img

viv_

pencil-img

9144

To imajo pozimi skoraj vsi otroci. Mirna ima to predvsem po nogicah, na zadnji strani stegn in po komolcih.

Jaz jo zdaj vsak večer pred kopanjem namažem z olivnim oljem, po kopanju pa še z eno kremo (ne vem zdele na pamet, mi jo je priporočil en sodelavec) in se je stanje povsem umirilo.

clock-img

17.02.2006, 21:46

clock-img

Lejči

pencil-img

520

naša je tudi imela zelo suho kožo, potem pa sva dobili kremo na recept, pa po priporočilu pediatrinje sva kupili linolo fett kopel in stanje se je občutno zboljšalo. sedaj jo namažem z bepantolom, tudi po nasvetu p. in ima res mehko, žametno kožo.

Neva, tole je pa za poskusit. bomo sprobali!user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem