writing-img

Fluonatril tabletke - spet

clock-img

14.08.2007, 14:34

clock-img

blue sky

pencil-img

2468

Malo sem že brala debate o teh tabletkah in videla, da jih marsikatera mamica ne daje svojim otrokom oziroma le redke. Mi smo jih dobili danes v posvetovalnici - dala nam jih je kar sestra.

Ali so res tako škodljive kot nekateri pišejo? Jaz sem na tem področju popolni laik, zato bi bilo fino, če bi katera, ki se malo bolj spozna na medicino, napisala, kako in kaj.

Zdaj sploh ne vem več, ali dajati te tabletke ali ne user posted image user posted image . Najbolj pomembno se mi seveda zdi, da ne bi škodovala svojemu sončku.

clock-img

14.08.2007, 17:16

clock-img

tinaaja

pencil-img

7450

moji mami, dr. stomatologije, se zdijo pomembne. odlocitev pa je, kot npr. pri AD3 kapljicah, stvar vsakega starsa posebej. Fluor je pomemben pri zobeh, v sloveniji ima voda eno najnizjih vsebnosti fluora, tko da zobozdravniki zagovarjajo dajanje.

clock-img

14.08.2007, 18:10

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Nam jih zdravnica ni dala, ker imam jaz preveč flora. Imam bele pikice na zobeh in je rekla, da bo tamala dobila dovolj flora preko mleka. Pol pa že.
Ampak je isto kot z AD;nekateri jih dajejo, drugi ne. Spet neenotnost.user posted image

clock-img

14.08.2007, 21:43

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

Pojma nimajo...najbolje da se sama odločiš. meni so jih dajali in imam res ok zobe, prva plomba šele v puberteti. ampak verjetno sem malo tudi podedovala.

clock-img

14.08.2007, 22:10

clock-img

eya

pencil-img

4615

Kolikor sem jaz brala na to temo...zobozdravnki si sploh niso enotni, nimajo nekih splošnih navodil, po katerih naj bi svetovali staršem.

Fluor preprečuje zobno gnilobo, če ga je pa preveč, lahko povzroči fluorozo, to so najprej bele pikice na zobeh, ki kasneje potemnijo. Menda te tabletke niso tako nujno potrebne, če se dovolj redno čisti zobke.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem