cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Folna kislina

clock-img

23.09.2008, 15:36

clock-img

Lalica1

pencil-img

710

Mene samo zanima ali je kaj narobe če ne jemljem folne kisline?

Ker mi je zelo slabo in se bojim, da mi bo ob jemanju še huje.

clock-img

23.09.2008, 15:41

clock-img

enkratna

pencil-img

821

Jaz ti lahko rečem samo, kar je meni povedal dr. Drobnič na predavanju za IVF postopek (še posebej, ker jaz 3 mesece pred zanositvijo nisem jemala folne kisline, jemati sem jo začela šele v 1,5 mesecu nosečnosti in prenehala jemati po 12. tednu nosečnosti).

Na predavanju je omenil, da ni nič hudega, če ne jemljemo folne kisline, če imamo urejeno prehrano in predvsem, če nimamo zgodovinskih medicinskih indicev, da bi lahko bilo s plodom kaj narobe (v smislu "včasih naše mame niso slišale za folno, pa smo bili vsi zdravi"). Ni pa nič narobe, če jo jemljemo user posted image

clock-img

23.09.2008, 17:08

clock-img

Anonimen

Nič ne bo narobe!

clock-img

23.09.2008, 20:31

clock-img

katra55

pencil-img

1970

Poskusi čim več folne kisline zaužiti s hrano.
Folno kislino vsebujejo: zelena solata, ohrovt, špinača, cvetača, brokoli, rdeča pesa, korenje, marelice, dinja, buča, avokado, fižol, kvas, polnovredna pšenica, temna ržena moka, jajčni rumenjak, jetra, ledvice.
Zaužij čim več surove zelenjave, ker se med toplotno obdelavo folna kislina razgradi.

clock-img

24.09.2008, 11:44

clock-img

girly

pencil-img

951

lahko poskusiš tudi kakšne druge tablete, kii vsebujejo 400mg folne kisline, ne tifol. recimo centrum materna, ki vsebuje vse vitamine in minerale, tudi folno kislino

Kris je najin sonček :)

clock-img

24.09.2008, 11:47

clock-img

Splet.Ka

pencil-img

1315

Če jo zaužiješ dovolj s hrano, ni nič narobe. Ampak pri tako resnih možnih posledicah ob pomanjkanju (spina bifida - si kdaj videla, kako to zgledauser posted image ) jaz v nobeni nosečnosti nisem imela namena tvegati. Prvič sem jemala Tifol, drugič Elevit in Centramed Mami.

Cvetim...

clock-img

24.09.2008, 12:06

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

24.09.2008, 12:59

clock-img

byanca

pencil-img

252

jaz je tudi ne jem....sem jo jemala preden sem zanosla, pa mi je slabo delalo.
res da pojem ogromno zelenjave in pijem sirup, ker mi malo železa manjka.
sploh pa v nosečnosti kar redno kri pregledujejo, tako da če bi ti kaj manjkalo, bi ti že povedali.

clock-img

24.09.2008, 13:26

clock-img

borabara

pencil-img

108

men je ginekologinja rekla da jo drugje po Europi jemljejo že celo nosečnost! Pri nas ti jo samo svetujejo noben pa ne reče da je obvezna. Ker v Ameriki je pa bojda obvezna. Imajo pa tud dost več vrst spine bifide!!!user posted image

lp
nin@

clock-img

24.09.2008, 19:13

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Nič ne bo narobe.

Lahko pa poskusiš jemat po obroku. Meni je tudi bilo slabo, če sem na prazen želodec vzela.

clock-img

24.09.2008, 19:28

clock-img

Lorencia

pencil-img

530

Folna kislina je tudi v tistih stekleničkah od Hipp ali koga, ko spiješ sirup 20ml dnevno in ni slabega okusa, vsebuje še vse ostale vitamine...če ti morda tablete ne ustrezajo.

clock-img

24.09.2008, 22:21

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem