cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Gluten

clock-img

03.06.2006, 10:04

clock-img

arielca

pencil-img

2312

Kdaj lahko user posted image  ponudim izdelke z glutenom in v kakšni obliki se lahko pojavi alergija?
Sem videla, da je Milupina pirina kašica za dojenčke od 4. meseca dalje pa vsebuje gluten, Hippova kašca z banano in keksi pa od 5. meseca naprej in prav tako vsebuje gluten. Če pa se prav spomnim, so nam v šoli za starše svetovali izdelke z glutenom po 6. mesecu user posted image .
Kakšne so vaše konkretne izkušje?

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

clock-img

03.06.2006, 10:07

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

Jaz sem ji z 6. meseci začela dajat gosto hrano. In NIKOLI nisem gledala , kaj hrama vsebuje. PA mala nikoli ni imela nikakršnih alergij ali česa podobnega. Nikoli nisem kuhala zanjo posebej....vedno je jedla, kar sva jedla midva( naprimer če je bil ričet, je ona jedla krompir in korenje iz njega...ga nisem posebej kuhala...)

Moje mnenje je , da bolj škodi kompliciranje kot kaj drugega.user posted image

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

03.06.2006, 15:10

clock-img

sarazan

pencil-img

968

Po besedah patronažne sestre in po brošuri alergologinje dr. Voduškove:
Izdelke z glutenom odsvetujejo pred dopolnjenim 6. mesecem. Tveganje za alergijo je večje, če imate v družini že kakšen primer katere koli alergije.

Alergija se lahko pojavi, kot izpuščaji po telesu, ki otroka srbijo. Lahko dobi drisko ali bljuva. Čisto odvisno, kako posamezen otrok odreagira.

clock-img

04.06.2006, 09:00

clock-img

tina104

pencil-img

1639

Gluten nekje po 6. mesecu, jaz sem dala izdelke, ki ga vsebujejo, nekje po 7. mesecu.
Navedbe, kdaj kaka hrana, na kupljeni hrani so bolj tako tako.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

clock-img

04.06.2006, 19:51

clock-img

tincci

pencil-img

1430

Jaz sem ji dala pri 6m, pa je ratala flekasta po celem telesu. Je že itak nagnjena k alergijam, kar se vidi po ful bogi koži po obrazu. Tako da mi je pediater svetoval gluten čim kasneje, po možnosti tik pred vrtcem, ker je itak dovolj ostale hrane.

clock-img

06.06.2006, 12:03

clock-img

doroteja23

pencil-img

887

Jaz sem moji pikici začela dajat izdelke z glutenom ob dopolnjenem 8 mesecu.

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem