cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Gobova juha

clock-img

29.09.2010, 16:10

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Kakšna juha je boljša iz suhih ali svežih gob?

clock-img

29.09.2010, 16:11

clock-img

mini86

pencil-img

6050

valda da iz svežih

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

29.09.2010, 16:34

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Sveže, zamrznjene, posušene- nekak tak vrstni red velja pri nasuser posted image . Ni pa nekih hudih odstopanj, saj aromatična in dobra juha je lahko tudi iz posušenihuser posted image

clock-img

29.09.2010, 17:30

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

29.09.2010, 17:45

clock-img

bubu_bibi

pencil-img

611

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady
Meni je iz posušenih še boljšauser posted image samo prej jih moraš namakati.

Meni tudi! Svežih nekako 'škoda' za v juho... user posted image

clock-img

29.09.2010, 18:39

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Se strinjam!

clock-img

30.09.2010, 07:05

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: bubu_bibi

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady
Meni je iz posušenih še boljšauser posted image samo prej jih moraš namakati.

Meni tudi! Svežih nekako ''škoda'' za v juho... user posted image

Jaz sem jih zdaj ogromno nabrala, tak da mi jih ni škodauser posted image . Najboljše so mi pa zato, ker so večji kompaktni kosi in imaš res občutek, da ješ gobovo juho

Kaj pa še delate vse iz jurčkov? Več ne vem kak jih naj "skladiščim" za zimo oz kaj pol naredit. Nekaj sem posušila, nekaj spanirala in zamrznila, veliko pa imam zamrznjenih kockic za juho. Vlaganih ne jemo. Še kaka idejauser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 30.9.2010 7:09:16 >

clock-img

30.09.2010, 08:21

clock-img

Luni

pencil-img

1371

Golaž iz jurčkov in krompirjevi svaljki (itak, da domači) zraven..... mmmmmmmmmm ali pa panga (riba) na gobji posteljici pečeno v pečici mmmmmmmmmmmmmmmmmm

clock-img

30.09.2010, 08:42

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: Luni

Golaž iz jurčkov in krompirjevi svaljki (itak, da domači) zraven
..... mmmmmmmmmm ali pa panga (riba) na gobji posteljici pečeno v pečici mmmmmmmmmmmmmmmmmm

Tole se dobr sliši, a mi namigneš mal receptuser posted image

clock-img

30.09.2010, 09:07

clock-img

vesna_b

pencil-img

2145

pa meni tudi user posted image  lepo prosim

clock-img

30.09.2010, 09:08

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: Luni
Golaž iz jurčkov in krompirjevi svaljki (itak, da domači) zraven..... mmmmmmmmmm
JAAAAA, tole je slastno user posted image

ali pa panga (riba) na gobji posteljici pečeno v pečici mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Bljak, okus pange mi ni všeč.

clock-img

30.09.2010, 18:36

clock-img

tecnobica

pencil-img

1418

Sam toliko. Jesenski jurčki niso aromatični, oz. niso primerni za sušenje, ker ko boš jedla juho iz njih, ne bo tako dobro dišalo, kot iz poletnih,.

clock-img

30.09.2010, 22:12

clock-img

gigi1

pencil-img

8092

Ne bom razpravljala o okusih...vendar v kulinariki velja, da so sveže sestavine (govorimo o svežih - domačih, ne kupljenih v trgovini, kjer transport in skladiščenje traja nekaj časa) vedno boljše kot zamrznjene ali sušene. Strinjam se, da so pravilno (in pravočasno) sušeni jurčki zelo aromatični. Torej: najboljša je juha iz svežih gob. Lahko ji pa dodate kanček sušenih, lahko tudi zmletih kot začimbe za aromo.

Hope ( user posted image tebi in L. takole "usput" user posted image ) tole sem danes skuhala:
http://worldofcooking.net/sl/recepti/pec48dena-ajdova-kac5a1a-z-jurc48dki-v-sirovi-koc5a1arici

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

clock-img

01.10.2010, 06:57

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

O žižetkauser posted image . Tole pa mora bit fino, samo mam občutek, da take košarice meni nikoli ne bi uspelo naredituser posted image . Bom pa to v prihodnosti definitivno sprobala.

Včeraj sme naredila golaž. Sem ravno 2 velikana spet našla. Sem se spomnila enega recepta (dobila davno nazaj) za golaž z jurčki in srčki/jetrci (piščančjimi). Ker nismo glih veliki ljubitelji drobovine sem dala le te čist malo in moram rečt da je izpadlo super. Zraven pa je še bila polenta. Definitivno bo še na jedilnikuuser posted image

clock-img

01.10.2010, 10:07

clock-img

gigi1

pencil-img

8092

Hope saj lahko narediš tudi brez košaric user posted image .

Ta golaž se pa dobro sliši. Predvsem mi je s srčki zadišal user posted image

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

clock-img

01.10.2010, 13:32

clock-img

Luni

pencil-img

1371

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Včeraj sme naredila golaž. Sem ravno 2 velikana spet našla. Sem se spomnila enega recepta (dobila davno nazaj) za golaž z jurčki in srčki/jetrci (piščančjimi). Ker nismo glih veliki ljubitelji drobovine sem dala le te čist malo in moram rečt da je izpadlo super. Zraven pa je še bila polenta. Definitivno bo še na jedilnikuuser posted image

definitivno lahko golaž narediš brez drobovine. Pri meni so vedno samo jurčki! Delam ga pa zelo podobno, kot golaž iz mesa..... Svaljke pa poenostavim, ker jih sploh jaz obožujem in če bi jih dejansko svaljkala, jih ne bi bilo velikokrat na jedilniku. Takole naredim: skuham krompir, katerega malo bolj solim, kot za pire. Vodo odcedim in dodam kos masla (npr. na pol kg krompirja cca 80 -100 g masla), pretlačim kot za pire krompir. Na pol kg krompirja dam 3-4 jajca  in toliko moke, da je masa primerno gosta (kar gosto mora biti, kot testo!) "Svaljke" kar z mokro žlico polagam v slan krop in jih kuham cca 7 min.... se pravi, da naredim krompirjeve žličnike user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem