writing-img

Govedina

clock-img

04.03.2007, 17:06

clock-img

hariba

pencil-img

1387

A ima katera še kakšno idejo kaj bi lahko skuhala še iz govedine razen golaža in zrezkov v omaki? Sem od mame dobila 24 kg govejega stegna, pa bi zato rada še kak recept sicer nam bo to dvoje pri ušesih ven gledalo. Do tega, da bi se pa meso predolgo po skrinji valjalo mi pa tudi ni.

clock-img

04.03.2007, 17:33

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Jaz iz govedine pripravljam edinole chilli con carne; šalotko popražim, dodam na res majhne koseke narezano govedino, potem rumeno, rdečo in zeleno papriko, rdeč fižol in pa koruzo, včasih še kakšen svež paradižnik. Izdatno začinim s čilijem. Gor pa vlijem še pelate. Pa seveda sol in poper. Simpl FUL, ampak noro dobro. Se ti ga pa slača skuhat en dan prej ker naslednji dan je še 3x bolj okusno, kot drugače. user posted image

clock-img

04.03.2007, 17:35

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Aja pa še nekaj - kar moj dragi ful obožuje;
govedino narežem na lističe široke 2cm. Potem jih osolim in poporam, namažem z gorčico. Na vsaki strani jih prepražim, nato jih vzamem iz ponve. Potem prepražim čebulo, por, bučke, papriko, korenček, koromač, dodam not tele goveje lističe, zalijem z 1/2dcl belega vina in 1/2 dcl vode. Včasih dodam še kocko za omako.
Je tut ful dobro s kakšnimi kruhovimi cmoki.

clock-img

04.03.2007, 17:47

clock-img

nuala

pencil-img

1653

Juha; jaz jo kuham tudi iz stegna.
Pa zmelješ jo lahko in uporabljaš za makaronovo meso, čufte, lazanje, musake - če ti je prepusto pa dodaj malo svinjine. Jaz dam samo malo več čebule.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

clock-img

04.03.2007, 17:50

clock-img

hariba

pencil-img

1387

London pariz kaj pa če bi con carme napravila brez chilijauser posted image , ker bodo to jedli tudi moji trije otroci, ki pikantno ne jejo? A bo to zajest user posted image ?

clock-img

04.03.2007, 18:51

clock-img

noe

pencil-img

982

Al pa narediš zrezke, jih potolčeš, soliš in popraš in daš na sredino sir in šunko ,jih zviješ in "zašiješ" s zobotrebci. V ponvi jih popečeš , nato jih daš ven in prepražiš en cel strok nasekljanga česna,zaliješ s sladko smetano in daš noter zrezke in še mal dušiš. Potreseš s petršiljem. Noro okusno, zraven mi jemo pire, lp

clock-img

05.03.2007, 07:09

clock-img

srki

pencil-img

9222

Goveju juho, lahko pa meso zmelješ, dodaš še malo svinjine, tako da je pol-pol, ter narediš polpete.

clock-img

05.03.2007, 11:03

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

HAriba, pa potresi s sladko papriko za barvo in malo okusa - pomojem bo ful dobro user posted image user posted image user posted image

clock-img

05.03.2007, 14:24

clock-img

žiža

pencil-img

1361

boranja
meso potenstaš kot za golaž.  V posodo z vodo daš stročji fižol soliš in dodaš potenstan meso in olupljen in narezan krompir.

clock-img

06.03.2007, 12:28

clock-img

Anonimen

Skuhaš govejo juho. Za glavno jed imaš kuhano govedino, narediš zraven restan krompir in omako iz hrena.

Za večerjo pa kuhano govedino, ki je ostala od kosila narežeš na tanke in male koščke, dodaš ful narezane čebule in jo narediš kot solato obvezno z bučnim oljem in kisom. Njami.

clock-img

06.03.2007, 19:28

clock-img

saving

pencil-img

168

Za večerjo pa kuhano govedino, ki je ostala od kosila narežeš na tanke in male koščke, dodaš ful narezane čebule in jo narediš kot solato obvezno z bučnim oljem in kisom. Njami.

user posted image user posted image user posted image To se tudi meni strašno dopade. Jaz solato sicer naredim z olivnim oljem in balzamičnim kisom (+malo navadnega) in dam v hladlnik; prav zares super je naslednji dan, ko prideš iz službe... Ja, pa sveže naseckan drobnjak paše noter. user posted image

clock-img

06.03.2007, 19:33

clock-img

Anonimen

Za večerjo pa kuhano govedino, ki je ostala od kosila narežeš na tanke in male koščke, dodaš ful narezane čebule in jo narediš kot solato obvezno z bučnim oljem in kisom. Njami.

jaz včasih noter narežem še kakšno kuhano jajce

clock-img

07.03.2007, 14:02

clock-img

Luns

pencil-img

226

pa koruzo

clock-img

07.03.2007, 16:27

clock-img

facka

pencil-img

789

lahk pa če je lep kos govedine spečeš kot pečenko v pečici

"Posadil bom drevo zlata"
(komentar našega 7 letnika, da mu ne bo treba služit denarja)

clock-img

07.03.2007, 16:44

clock-img

bamby

pencil-img

4007

Lahko ga uporabiš tudi za segedin golaž (meso narezan na kocke+kislo zelje)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem