writing-img

Grčija- vročina

clock-img

29.06.2007, 14:01

clock-img

giina

pencil-img

27

Pozdravljene!

Za vse,ki imate rezerviran dopust v Grčiji - a vas je kaj strah te vročine- baje je 45 stopinj- bilo po televiziji. Mi imamo rezervirano sicer čez 14 dni, vendar bomo najbrž odpovedali, me je strah zaradi tamalih. Pa še dons so mi rekl v agenciji, da v hotelu s 3 zvezdicami ni klime!!.

l.p.

clock-img

29.06.2007, 14:13

clock-img

tinkamiška

pencil-img

6099

Hojla

Mi gremo v četrtek na Chios. Spremljam temperaturo preko neta, pa še ni presegla 33 stopinj, tako, da me ne skrbi kej preveč. Soba ima klimo, čez dan pa precej piha na tem otoku...

Kam greste pa vi?

Najboljše, da pogledaš preko interneta kakšne so kej T tam kamor greste...

Lp,
Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

clock-img

29.06.2007, 14:15

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Za vse, ki greste peš v mesto, a vas kaj skrbi, da bi vas avto povozil?

Statistično gledano več ljudi umre zaradi tega, kot zaradi vročine. user posted image  Saj si v senci, veliko piješ, hladiš se v vodi, soba je klimatizirana, pa je... Nima smisla komplicirat.

Sem bila v Turčiji, temperatura je kazala v avtu na termometru 46, pa smo preživeli. To je suha vročina in se da dihat.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

29.06.2007, 14:15

clock-img

viv_

pencil-img

9144

U, sem šele zdele videla to zaradi klime... Ja, to je pa fajn če je...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

29.06.2007, 16:28

clock-img

ona

pencil-img

3685

Ravno ta teden imam kolegico na Rodosu na dopustu in mi je včeraj rekla da je res 45 v senci,samo se da preživet,ker prijetno pihlja in se niti ne občuti take vročine.če mi je ona to rekla,ko sploh ne prenese vročine,je po moje uredu!
Tolko za informacijo

clock-img

29.06.2007, 21:36

clock-img

bilbo

pencil-img

200

ne paničari.
Če boš stornirala, kdo bo plaačl storno stroške?
zaavrovanje velja samo za zdravstvene težave

clock-img

30.06.2007, 12:14

clock-img

bamby

pencil-img

4007

Za zunaj ni problema, če je vročina, ker je suh zrak in čisto komot za preživet. Precej lažje kot pri nas pri 30 stopinjah. Zna pa nastati problem ponoči, če nimate klimeuser posted image .
Najboljše, da se preselite kar na balkon user posted image user posted image user posted image .

clock-img

02.07.2007, 22:55

clock-img

BLAŽIKA

pencil-img

2664

Če nimate klime znajo biti težave ponoči. Da pa bi najeli drugi hotel oz. sobo z klimo pa se ne da?

Moja punčka je moja največja sreča.

clock-img

02.07.2007, 22:59

clock-img

rija

pencil-img

15589

kaj pa vem...jaz brez klime v sobi, v tem času nebi šla v grčijo....podnevi res ni problem, ker piha, ampak noči znajo biti pa hudičeve....pa nekaj proti komarjem si nesi zraven.....to je šele hudič.....user posted image

...vox populi...

clock-img

03.07.2007, 09:27

clock-img

Anonimen

Če greste na otok, malo dvomim da je suha vročina in se da preživet, celo pa brez klime.
pr nas mamo že nekaj časa tako vročino, plus vlago, pa bo še huje, ne glede na to, pa otroci zuni letajo ko zmešani, se igrajo, se kopajo, uživajo. Pa ne mi rečt, da so vajeni, ker niso, so kar evropski otroci. Tako, ad se zaradi vročine čez dan, da uživat in preživet. Vendar brez klime, pa je ponoči huda, otroci bodo nenaspani, tudi vi, pa tečni potem še čez dan.
Aja pa senca ti pri tej vročini nič ne pomaga, je vroče isto in sploh nimaš občutka, da si v senci, razen, da ti sonce direkt na glavo ne nažiga.
Če si zrihtate klimo, potem ni panike, če pa klime ni, pa raje odpovejte ali prestavite. V taki vročini čez dan, se noči nič ne ohladijo in si lahko tudi zuni na balkonu v savni. No vsaj pr nas je ponoči 33 ali pa še več, ap probajte spat pri tej vročini, s tem, da se sobe čez dan pregrejejo in ni šans, da ohladiš. Ko nas nekaj dni ni bilo in tudi klima ni bila prižgana, je bila temperatura v sobi 40 stopinj, s tem, ad je takrat bilo zunaj samo 37 stopinj.

< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 3.7.2007 9:30:36 >

clock-img

03.07.2007, 12:55

clock-img

viv_

pencil-img

9144

No, da se preživet tudi brez klime, tudi ponoči...

Smo bili lani v šotoru, poleti, v Grčiji, pa ni bilo panike...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

03.07.2007, 13:19

clock-img

Anonimen

seveda se da, samo ne pri 47 stopinjah. jaz sem bila pred 2 letoma avgusta na krfu v šotoru, pa je bilo mal toplo pa vseeno superca. Najboljši izlet kar sem ga imela. Je pa res, da ni bilo take vročine, kot jo zdaj napovedujejo.

Vse je odvisno kaj hočeš imeti od dopusta, koliko pohajkovanja in gledanja znamenitosti, koliko šopingiranja, koliko kopanja in sončenja..... koliko stare otroke, kolk prenašaš vročino. Jaz jo super, pa vseeno ne grem iz bajte in ne na plažo pri tej vročini.

clock-img

05.07.2007, 18:48

clock-img

Misek

pencil-img

2830

IZVIRNO SPOROČILO: giina

Pozdravljene!

Za vse,ki imate rezerviran dopust v Grčiji - a vas je kaj strah te vročine- baje je 45 stopinj- bilo po televiziji. Mi imamo rezervirano sicer čez 14 dni, vendar bomo najbrž odpovedali, me je strah zaradi tamalih. Pa še dons so mi rekl v agenciji, da v hotelu s 3 zvezdicami ni klime!!.

l.p.

Ni tako strasno, da se ne bi mogli prav fajn imeti na dopustu. Vroce bo vsekakor, si pa lahko tudi kako pomagate. Cez dan bo itak pihljalo, a za ponoci ce ni klime ( sama se prav izogibam klime) pa na stole razprosti brisace za na plazo namocene z mrzlo vodo. Ne pijte mrzlih tekocin in stusirajte se z vroco vodo. Bolj topla je, boljse je. Fora je v tem, da izenacujes notranjo temperaturo organizma z zunanjo temperaturo in ti je pri manjsi razliki manj tudi vroce. Prav zato te tudi, ko ti je vroce pa popijes nekaj mrzlega, oblije pot - povecas razliko v  temperaturah. Morje ima tudi v vsakem primeru nekaj stopinj pod telesno temperaturo, pa se lahko prav prijetno "namakate" in kot je nekdo ze napisal, suha vrocina se dalec boljse prenasa. Nikakor pa ne pozabiti na pitje zadostnih kolicin vode tudi ce niste zejni - po pozirkih skozi cel dan, saj je v suhi vrocini vecja moznost dehidracije (ko postanes zejen si ze dehidriran). Sicer pa po Grciji pijte samo ustekleniceno vodo.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

clock-img

05.07.2007, 18:51

clock-img

polona2

pencil-img

2144

Stric se je ravno vrnil z Rodosa, 42 stopinj je bila stalnica.

clock-img

09.07.2007, 16:29

clock-img

tejcka

pencil-img

67

Mi smo se vrnili pred enim tednom iz Krete. Blo je res hudičevo vroče, ampak se je dal zdržat. Je pa res, da smo mel klimo. Pozanimaj se na agenciji, če lahko doplačaš klimo. Mislim, da se itak to da. Otroci pa itak dobro prenašajo vročino, vsaj naš 10mesečnik jo je. Prvič je prespal celo noč!!! Tko, da se kljub vročinskemu valu nisem želela vrniti domov, ker sem se tam resnično naspala.

Jah, pa srečno!

clock-img

11.07.2007, 10:23

clock-img

elizabeta p

pencil-img

452

Tejcka, kako pa je kaj na Kreti? Mi gremo v Nichollas Villas. Kaj poznaš?

clock-img

11.07.2007, 15:45

clock-img

Nika v službi

pencil-img

5222

Nikamor brez klime, to je moje mnenje! Ne doma, ne v avtu, vsekakor pa ne v hotelu na dopustu! Sploh še pri teh temperaturah.

clock-img

16.07.2007, 09:54

clock-img

kepa*

pencil-img

1558

Včeraj smo se vrnili z Lefkasa, pa sploh ni bilo tako vroče, kot pravite. Prav prijetno, zvečer skoraj malce hladno. Smo imeli klimo, a je sploh nismo potrebovali. Je doma bolj vroče kot tam.

Letos pa bo!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem