03.01.2009, 21:01
1164
, potem lahko pripraviš AM tudi za 24 ur vnaprej. To pa pomeni: ga pripraviš, takoj čim hitreje ohladiš v hladni vodi (midva sva napolnila stekleničke in jih postavila v vodo) in nato postaviš v hladilnik. Tako hitro ohlajeno AM lahko v hladilnikuk stoji do 24 ur. Preden ga ponudiš otroku, ga seveda pogreješ. Pogrevaš ga lahko samo 1x. Torej, če eno stekleničko pogreješ in če otrok ne poje vsega, preostanek zavržeš. Midva sva vedno pogrevala mleko v grelniku stekleničk in nikoli v mikrovalovki. Da ne bi po nepotrebnem sprožala debate, ti priporočam, da si o škodljivosti mikrovalovk prebereš kakšen članek (ne gre samo za segrevanje po slojih). Midva, pa čeprav nisva neka bio tipa ali pa karkoli podobnega, sva mikrovalovko pospravila v klet._____________________________
V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

) in sicer me zanima tole s segrevanjem stekleničke, če ne gre za materino mleko temveč adaptirano. Ali mleko narediš že prej in ga potem samo pogreješ na pimerno temperaturo in ali se adaptirano mleko sploh lahko pogreva? Pri nas se namreč stvari močno komplicirajo in mala prinčipesa vse bolj zavrača dojenje po katerem ima kljub moji strogi dieti velike težave (jaz sem namreč prenašalec bakterije tuberkoloze in zato toliko težav) in ne glede na mojo veliko žalost bo očitno potrebno preiti na AM. Ker smo se ponoči še dojile in bo verjetno hotela tudi sedaj jesti me zanima kako deluje tole z grelnikom stekleničk.